دانلود فیلم
معاون
کل وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه مردم مصرف شیر را از سبد غذایی خود حذف
نکنند، گفت: اینکه لبنیات حاوی آفلاتوکسین باشد، اجتناب ناپذیر است و
همیشه و همه جا موجود بوده و هست و قاعدتا آفلاتوکسین در شیر غیر پاستوریزه
به دلیل عدم کنترل بیشتر است.
به گزارش ایسنا، دکتر ایرج حریرچی با بیان این که حتی در کشورهای
اروپایی که سختگیرانهترین کدکسها را دارند هم آفلاتوکسین در لبنیات وجود
دارد. باید توجه داشت میانگین این سم حدود ۵۰ تا ۶۰ نانوگرم در لیتر در
تمام شیرهای کشور است.
معاون کل وزارت در تشریح این موضوع گفت: اگر مقیاس، کدکس اروپا باشد،
خود عدد تقریبا بالاست چون عدد کدکس اروپا ۵۰ نانوگرم در لیتر است. اگر
کدکس ایران باشد حدود ۱۰۰ است که قابل قبول و اگر کدکس آمریکا باشد که
میزان آن ۵۰۰ نانوگرم است، با این معیار، تقریبا تمام نمونهها قابل قبول
هستند.
حریرچی تاکید کرد: بررسی ۵۰ مطالعه در ایران در چند سال اخیر نشان
میدهد در طی ۱۰ سال گذشته میزان این سم در شیر رو به کاهش است. اگرچه هنوز
با میزانی که با محصولات کشورهای اروپایی است قابل مقایسه نیست و حداقل ۳۰
تا ۴۰ نانو گرم در لیتر بیشتر است.
وی با بیان این که با توجه به ارزیابی خطر باید به قضاوت این موضوع
نشست، گفت: همین امروز هم میزان مصرف شیر در جامعه ما پایین است و مصرف شیر
در مقایسه با کشورهای اروپایی شاید یک چهارم باشد و به مردم توصیه میکنیم
که مصرف شیر را از سبد غذایی خود حذف نکنند و نکته دیگر این که خطر جدی
این ماده با دوز ۳و نیم میلیگرم به ازای وزن مصرف کننده دیده شده که بسیار
بعید است به این میزان از دوز در بدن فرد برسد.
بنابر اعلام وبدا، حریرچی در پایان تصریح کرد: سرطان کبد اولیه در
ایران عمدتا ناشی از سیروز هپاتیت مزمن است و سرطان ناشی از آفلاتوکسین
نادر است. حتی ابتلا به سرطان اولیه کبد هم در ایران در سالهای اخیر رو به
کاهش است.
اظهارات یک کارشناس حوزه بهداشت در برنامه تلویزیونی مبنی بر آلوده
بودن مواد لبنی به خصوص شیرهای پاستوریزه، با واکنش وزارت بهداشت همراه
شد.
به گزارش رجانیوز به نقل از مهر، موضوع آلوده
بودن مواد لبنی به خصوص شیرهای پاستوریزه به سم «آفلاتوکسین»، با واکنشهای
متفاوتی در فضای مجازی همراه بوده است و در این بین، وزارت بهداشت نیز به
این ماجرا ورود کرده و از نحوه اطلاع رسانی در برنامه تلویزیونی گلایه کرده
است.
بازرس انجمن بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران،
مدعی شده است شیرهای پاستوریزهای که از سوپرمارکتها تهیه میشود، آلوده
به سم آفلاتوکسین هستند که میتواند منجر به بروز سرطان کبد شود.
ادعای
چنین موضوع مهمی که در ارتباط مستقیم با سلامت مردم است، از ابعاد مختلف
میتواند مورد توجه قرار گیرد و در این بین، نقش رسانه ملی به عنوان پر
مخاطب ترین رسانه کشور که میلیونها بیننده دارد، از اهمیت ویژه ای
برخوردار است. اینکه چرا باید موضوعی در یک برنامه تلویزیونی مطرح شود و
سپس پیرامون آن موضع گیری نمود. آیا بهتر نیست، چنین موضوعاتی قبل از
رسانهای شدن، به نوعی حل و فصل شود و نتیجه موضوع اطلاع رسانی گردد.
بازرس
انجمن بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران در این برنامه زنده تلویزیونی، به
آماری استناد کرده است که نتیجه پژوهش تعدادی از اساتید دانشگاهی بوده است.
طبق آنچه او اعلام کرده است؛ ۳۳ درصد نمونههای شیر پاستوریزه آلوده به سم آفلاتوکسین بودهاند.
اینکه
رسانه ملی هر از چند گاهی با چنین برنامههایی که اغلب به صورت زنده روی
آنتن میرود، افکار عمومی را تحت الشعاع قرار میدهد، حرف تازه ای نیست.
اما، نکته قابل توجه اهمیت برخی موضوعات است که در ارتباط مستقیم با سلامت
مردم قرار دارد.
ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت،
با بیان اینکه حتی در کشورهای اروپایی که سختگیرانه ترین کدکس ها را دارند
هم آفلاتوکسین در لبنیات وجود دارد، گفت: باید توجه داشت میانگین این سم
حدود ۵۰ تا ۶۰ نانو گرم در لیتر در تمام شیرهای کشور است. اگر مقیاس، کدکس
اروپا باشد، خود عدد تقریباً بالا است چون عدد کدکس اروپا ۵۰ نانوگرم در
لیتر است. اگر کدکس ایران باشد حدود ۱۰۰ است که قابل قبول و اگر کدکس
آمریکا باشد که میزان آن ۵۰۰ نانوگرم است، با این معیار، تقریباً تمام
نمونهها قابل قبول هستند.
وی افزود: بررسی ۵۰
مطالعه در ایران در چند سال اخیر نشان میدهد در طی ۱۰ سال گذشته میزان این
سم در شیر رو به کاهش است. اگرچه هنوز با میزانی که با محصولات کشورهای
اروپایی است، قابل مقایسه نیست و حداقل ۳۰ تا ۴۰ نانو گرم در لیتر بیشتر
است.
حریرچی با بیان اینکه با توجه به ارزیابی خطر
باید به قضاوت این موضوع نشست، گفت: همین امروز هم میزان مصرف شیر در جامعه
ما پایین است و مصرف شیر در مقایسه با کشورهای اروپایی شاید یک چهارم باشد
و به مردم توصیه میکنیم که مصرف شیر را از سبد غذایی خود حذف نکنند و
نکته دیگر اینکه خطر جدی این ماده با دوز ۳.۵ میلی گرم به ازای وزن مصرف
کننده دیده شده که بسیار بعید است به این میزان از دوز در بدن فرد برسد.
وی
تصریح کرد: سرطان کبد اولیه در ایران عمدتاً ناشی از سیروز هپاتیت مزمن
است و سرطان ناشی از آفلاتوکسین نادر است. حتی ابتلاء به سرطان اولیه کبد
هم در ایران در سالهای اخیر رو به کاهش است.
در
همین حال، کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو، نسبت به طرح چنین
موضوعاتی در رسانه ملی واکنش نشان داد و گفت: آفلاتوکسین موضوعی است که
سالها محل تمرکز و توجه سازمان بهداشت جهانی و فائو و بالطبع نظام سلامت و
نهادهای نظارتی کشور است و موضوع جدیدی نیست که انگار یک کشف جدید باشد و
در یک برنامه زنده تلویزیونی افکار عمومی را با آن بمباران کنند، گویی
بلایی یک شبه آن هم بر سر مردم ایران نازل شده است.
وی
افزود: موضوع آفلاتوکسین در مواد غذایی موضوعی جهانی است که حداقل چهار
دهه نقل محافل علمی و فنی است و بررسی روند آن در ایران نشان میدهد در همه
سالهای اخیر میزان آفلاتوکسین در مواد غذایی از جمله لبنیات و خشکبار
روند کاهشی داشته است. متأسفانه هر از گاهی افرادی بدون اشاره به مقدمه و
موخره، مطالبی را مطرح میکنند که نه تنها کمکی به ارتقای سلامت و سواد
سلامت جامعه نمیکند بلکه به تشویش اذهان عمومی میانجامد.
ادعای یک کارشناس حوزه بهداشت مبنی بر آلوده بودن مواد لبنی به
خصوص شیرهای پاستوریزه، در حالی از یک برنامه تلویزیونی پخش شد که
کارشناسان معتقدند شیرهای پاستوریزه استاندارد است و نباید مصرف آنها را
قطع کرد.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، شیر بعد از
آب به عنوان حیاتیترین ماده موجود در کره زمین شناخته شده است. شیر
کاملترین غذا و سرشار از مواد مغذی است که عمده نیازهای بدن انسان را از
کودکی تا کهنسالی تأمین میکند. این نوشیدنی حیات بخش، منبع غنی از
پروتئین، کلسیم، فسفر، ویتامینهای گروه B و A، قند، چربی و انرژی است و
دانشمندان جهان هر روز ابعاد تازه ای از اسرار این غذای کامل را کشف و به
جوامع ارائه میدهند.
امروزه میزان مصرف سرانه شیر و
فرآوردههای آن در هر جامعه یکی از مهمترین شاخصهای توسعه فرهنگی به شمار
میآید. بر اساس آخرین یافتههای علمی در بررسی ارزش غذایی شیر و
فرآوردههای آن، مصرف سالیانه ۲۰۰ لیتر از این ماده غذایی ارزشمند علاوه بر
افزایش رشد و تضمین سلامت جسمی افراد موجب ارتقای هوش و قدرت فراگیری آنان
میشود.
افزایش توان کاری، طول عمر و پیشگیری از
از کار افتادگی زودهنگام از دیگر مزایای مصرف روزانه آن است. این ویژگیها
زمانی تحقق خواهد یافت که مصرف شیر در تمام طول زندگی تداوم داشته باشد و
مصرف آن در هیچ مقطع سنی قطع نشود.
به گفته
کارشناسان تغذیه، مصرف سرانه شیر در کشور ما بسیار کمتر از میزان مطلوب و
استاندارد موجود است. نتایج مطالعات مصرف غذایی خانوارهای ایرانی بیانگر آن
است که سرانه مصرف از ۱۳۰ گرم در روز به ۱۹۰ گرم افزایش یافته است، اما
همچنان از مقدار توصیه شده در سبد مطلوب غذایی کمتر است.
با
توجه به پیامدهای ناشی از عدم مصرف کافی شیر و لبنیات از جمله پوکی
استخوان، سو تغذیه، کندی رشد، کاهش بهره هوشی، بیماریهای لثه و دندان،
کوتاهی قد و ناراحتیهای پوستی، ضرورت تبیین ارزش غذایی شیر و ترویج فرهنگ
مصرف آن تا رسیدن به استانداردی مطلوب (متوسط سرانه جهانی ۱۶۵ کیلوگرم در
سال) حائز اهمیت است.
*شیرهای سمی!
با
توجه به اهمیت ویژه مصرف شیر، روز گذشته در یک برنامه تلویزیونی موضوع
جنجال برانگیز آلوده بودن مواد لبنی به خصوص شیرهای پاستوریزه به سم
«آفلاتوکسین»، از سوی بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران
مطرح شد؛ موضوعی که با موجی از واکنشهای مختلف در شبکههای مجازی مواجه
شد.
وی در اظهاراتی مدعی شد؛ وجود روغن پالم در
لبنیات رسوایی بود که توسط وزیر بهداشت وقت تایید شد اما درباره وجود
وایتکس در شیر جای نگرانی وجود ندارد و در صورتی که این امر مشاهده شده
باشد، به صورت موردی است. به جای نگرانی و توجه به روغن پالم و وایتکس در
فرآوردههای لبنی، مسؤولان باید به سموم دیگری مانند آفلاتوکسین توجه کنند.
بازرس
انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران با اشاره به جنجال ورود چند
صد هزار تن ذرت آلوده به کشور گفت: در صورتی که دام از ذرت یا هر گونه
علوفه آلوده به آفلاتوکسین استفاده کند، این ماده وارد شیر حیوان می شود.
وی
با بیان اینکه در میان 10 کشور خاورمیانه ایران رتبه آخر را از لحاظ
میزان وجود سم آفلاتوکسین در شیر را دارد گفت: بر اساس تحقیق انجام شده 33
در صد شیرهای عرضه شده در کشور به سم آفلاتوکسین آلوده بوده اند.
این
اظهارات در حالی مطرح میشود که ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، با
بیان اینکه حتی در کشورهای اروپایی که سختگیرانهترین کدکسها را دارند هم
آفلاتوکسین در لبنیات وجود دارد، گفت: باید توجه داشت میانگین این سم حدود
۵۰ تا ۶۰ نانو گرم در لیتر در تمام شیرهای کشور است. اگر مقیاس، کدکس اروپا
باشد، خود عدد تقریباً بالا است چون عدد کدکس اروپا ۵۰ نانوگرم در لیتر
است. اگر کدکس ایران باشد حدود ۱۰۰ است که قابل قبول و اگر کدکس آمریکا
باشد که میزان آن ۵۰۰ نانوگرم است، با این معیار، تقریباً تمام نمونهها
قابل قبول هستند.
همچنین کیانوش جهانپور سخنگوی
سازمان غذا و دارو اما بیان این اظهارات را به قصد تشویش اذهان عمومی
میداند و معتقد است در همه سالهای اخیر میزان آفلاتوکسین در مواد غذایی
از جمله لبنیات و خشکبار روند کاهشی داشته است.
این
اظهارات جنجالی با واکنش سازمان دامپزشکی کشور مواجه شد و این سازمان نیز
طی اطلاعیهای با رد وجود سم آفلاتوکسین در شیر تولیدی کشور اعلام کرد:
اظهارات شخصی بعنوان کارشناس در برنامه شبکه سه سیما کذب محض، غیر علمی ،
غیر مستند و مصداق واقعی تشویش اذهان عمومى است.
*واکنش وزارت بهداشت به ادعای جنجالی
از
سوی دیگر بنا به گفتههای مسؤولان وزارت بهداشت وجود مواد ذکر شده در
لبنیات طی سالهای گذشته روند کاهشی داشته است و نمیتواند منجر به بروز
بیماری شود.
به گفته معاون کل وزارت بهداشت، بررسی
۵۰ مطالعه در ایران در چند سال اخیر نشان میدهد در طی ۱۰ سال گذشته میزان
این سم در شیر رو به کاهش است. اگرچه هنوز با میزانی که با محصولات کشورهای
اروپایی است، قابل مقایسه نیست و حداقل ۳۰ تا ۴۰ نانو گرم در لیتر بیشتر
است.
حریرچی با بیان اینکه با توجه به ارزیابی خطر
باید به قضاوت این موضوع نشست، گفت: همین امروز هم میزان مصرف شیر در جامعه
ما پایین است و مصرف شیر در مقایسه با کشورهای اروپایی شاید یک چهارم باشد
و به مردم توصیه میکنیم که مصرف شیر را از سبد غذایی خود حذف نکنند و
نکته دیگر اینکه خطر جدی این ماده با دوز ۳.۵ میلی گرم به ازای وزن مصرف
کننده دیده شده که بسیار بعید است به این میزان از دوز در بدن فرد برسد.
به
گفته جهانپور، آفلاتوکسین موضوعی است که سالها محل تمرکز و توجه سازمان
بهداشت جهانی و فائو و بالطبع نظام سلامت و نهادهای نظارتی کشور است و
موضوع جدیدی نیست که انگار یک کشف جدید باشد و در یک برنامه زنده تلویزیونی
افکار عمومی را با آن بمباران کنند، گویی بلایی یک شبه آن هم بر سر مردم
ایران نازل شده است.
سیدضیاءالدین مظهری کارشناس
تغذیه در این خصوص به فارس گفت: امروز با گسترش تکنولوژی جمعآوری شیر
میتوان گفت اغلب تولیدات سالم بوده و اگر ناخالصی دیده شده باشد نباید به
یک بررسی مقطعی اکتفا کرد، شیر و لبنیات از جمله فراوردههایی هستند که
همواره در هرم غذایی افراد جامعه مورد تاکید متخصصان است.
* تشویش اذهان عمومی
اما
چرا این موضوع مطرح شده است؛ به عبارت دیگر به رغم آنکه در حال حاضر مصرف
شیر در کشور زیاد هم بالا نیست و از سوی دیگر وجود مواد مذکور در لبنیات در
حال کاهش است، چرا چنین موضوعی مطرح شده است.
جهانپور،
سخنگوی سازمان غذا و دارو اما بیان این اظهارات را به قصد تشویش اذهان
عمومی میداند و معتقد است در همه سالهای اخیر میزان آفلاتوکسین در مواد
غذایی از جمله لبنیات و خشکبار روند کاهشی داشته است. موضوع آفلاتوکسین در
مواد غذایی موضوعی جهانی است که حداقل چهار دهه نقل محافل علمی و فنی است و
بررسی روند آن در ایران نشان میدهد در همه سالهای اخیر میزان آفلاتوکسین
در مواد غذایی از جمله لبنیات و خشکبار روند کاهشی داشته است. متأسفانه هر
از گاهی افرادی بدون اشاره به مقدمه و موخره، مطالبی را مطرح میکنند که
نه تنها کمکی به ارتقای سلامت و سواد سلامت جامعه نمیکند بلکه به تشویش
اذهان عمومی میانجامد.
مظهری متخصص تغذیه، با بیان
اینکه نمیتوان در صورت آلوده بودن یک برند آن را به سایر برندها تعمیم
داد، گفت: این موضوع ضایعه بزرگی است که حذف آن میتواند مشکلات گوارشی
برای افراد ایجاد کند و نمیتوان گفت که همه تولیدات کشور مشکل دارند.
به
گفته مظهری، شیر و لبنیات جزو مواد غذایی ارزان قیمت و افزایش دهنده کیفیت
سایر غذاها است چرا که ترکیبات مغزی شیر به قدری است که کودک برای رشد
نیاز دارد که از آنها استفاده کند و صرفا نمیتوان با یک اعلام نظر همه
تولیدات را زیر نظر برد. دستگاههای نظارتی باید وارد عمل شوند و در صورت
تخلف جلوی این موضوع گرفته شود.
حریرچی، معاون کل
وزارت بهداشت درباره اظهارات نگران کننده کارشناس این برنامه تلویزیونی
گفت: سرطان کبد اولیه در ایران عمدتاً ناشی از سیروز هپاتیت مزمن است و
سرطان ناشی از آفلاتوکسین نادر است. حتی ابتلاء به سرطان اولیه کبد هم در
ایران در سالهای اخیر رو به کاهش است.
*واکنش سازمان دامپزشکی به این ادعا
طبق
اعلام سازمان دامپزشکی، بر اساس برنامههای توسعه ای انجام گرفته در کشور،
در حال حاضر 400 کارخانه شیر پاستوریزه در کشور فعال هستند و در حوزه
تولید شیر خام رتبه 11 دنیا هستیم. در حوزه تأمین ماده اولیه کارخانجات
لبنی تعداد 1600 مرکز جمعآوری شیر خام و صنایع وابسته در حال فعالیت
هستند.
در این مراکز در چهارچوب ضوابط بهداشتی
دامپزشکی کنترل های تخصصی بهداشتی اعم از نمونه برداری و آزمایشات لازم
صورت می پذیرد و حمل و نقل شیر و فرآوردهاى آن با مدرنترین روش های بهداشتی
صورت می پذیرد و حتی تردد وسائط نقلیه شیر و فرآورده های لبنی رصد و پایش
می شود که مواد اولیه 400 کارخانه تولید لبنیات کشور را فراهم میکنند.
برنامههای
بهداشتی سلامت شیر و فرآورده لبنی در تمامی سطوح از جمله مدیریت بهداشت
گاوداریها، مدیریت بهداشت در مراکز جمع آوری شیر و مدیریت بهداشت در
کارخانجات شیر و لبنیات مطابق با استانداردهای ملی و کدکس آلیمانتاریوس (
استاندارد بین المللى) صورت میپذیرد. تمامى این مراحل تحت نظارت سازمان
دامپزشکی کشور و وزارت بهداشت بصورت دائم و مستمر صورت میپذیرد.
مطرح
کردن چنین ادعاهایی در تلویزیون به عنوان یک رسانه پرمخاطب درحالی صورت
میگیرد که طبق گفته کارشناسان در حال حاضر سرانه مصرف شیر در کشور ما از
استانداردهای جهانی پایینتر بوده و با توجه به افزایش پدیده سالمندی در
کشور قطع کردن مصرف شیر میتواند زمینه بسیاری از بیماریها را نظیر پوکی
استخوان یا بیماریها گوارشی را فراهم کند.
لذا بهتر
است قبل از مطرح شدن چنین ادعاهایی در رسانه ملی صحت این خبرها با
بررسیهای کارشناسی توسط سازمانها مرتبط به اثبات برسد؛ در هر حال وزارت
بهداشت باید در این خصوص شفافسازی کند.
منبع:فارس
در
پی اظهارات یک کارشناس در برنامه تلویزیونی درباره آلودگی شیرهای
پاستوریزه به سم افلاتوکسین، دبیر انجمن صنایع فرآوردههای لبنی ایران
توضیحاتی در این زمینه ارائه داد.
به گزارش ایسنا، طی روزهای اخیر در یک برنامه تلویزیونی فردی که به
عنوان بازرس انجمن بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران معرفی شد، درباره
آلودگی شیرهای پاستوریزه به سم افلاتوکسین اظهاراتی را مطرح کرد که با
واکنش مسئولان دستگاههای مختلف مواجه شد.
همان روز سخنگوی سازمان غذا و دارو اعلام کرد که در سالهای اخیر میزان آفلاتوکسین در مواد غذایی از جمله لبنیات و خشکبار روند کاهشی داشته است. سازمان ملی استاندارد نیز یک روز بعد طی بیانیهای اظهار کارشناس میهمان در صدا و سیما درخصوص آلودگی شیر پاستوریزه به سم آفلاتوکسین را تکذیب کرد.
در این رابطه رضا باکری، دبیر انجمن صنایع فرآوردههای لبنی ایران نیز
در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: سم آفلاتوکسین نوعی قارچ است که در خوراک
دام رشد میکند و وقتی دام از آن تغذیه میکند ممکن است سم آفلاتوکسین در
فراوردههای دام مانند شیر ظاهر شود.
وی با بیان اینکه صنایع لبنی قادر به از بین بردن این سم از طریق
سیستمهای پاستوریزه و استریلیزه کردن نیستند، تصریح کرد: بنابراین از سال
۱۳۹۲ در کنار نظارتهای سازمان ملی استاندارد، سازمان غذا و دارو و سازمان
دامپزشکی کشور، کارخانه لبنی یک دام پزشک مستقر استخدام کرد که به صورت
مستمر شیر تولید شده در دامداریهای صنعتی را قبل از ورود به کارخانه
نمونهبرداری و آزمایش کند. بنابراین هیچ آلودگی در محصولات لبنی نیست و
شهروندان میتوانند با خیال راحت از آنها استفاده کنند.
دبیر انجمن صنایع فرآوردههای لبنی ایران تصور ورود شیر آلوده به
کارخانجات محصولات لبنی را ناشی از عدم آگاهی و اطلاع از روندهای کنترل
کیفی دانست و گفت: قواعد حد مجاز آفلاتوکسین لبنیات در کشور ما قواعدی
سختگیرانه است، بهطوریکه استاندارد اروپا دوبرابر آن و استاندارد
آمریکا ۱۰ برابر آن در نظر گرفته شده است.
باکری با اشاره به تولید سالانه بیش از هشت میلیون تن شیر در
دامداریهای صنعتی و نیمهصنعتی کشور، تصریح کرد: اگر غذای دام آلوده باشد
اولین نتیجه آن سقط جنین و آثار جانبی در خود دام است که از سوی مسئولان
دامداری قابل مشاهده است.
وی همچنین در پاسخ به اینکه در صورت مصرف شیر آلوده به سم آفلاتوکسین چه
آسیبی به انسان وارد میشود، گفت که مرحله اول مصرف این سم به خود دام
آسیب میزند، بنابراین اصلا امکان این که محصولات لبنی آلوده به دست مصرف
کننده برسد وجود ندارد.
دبیر انجمن صنایع فرآوردههای لبنی ایران در پایان از ارسال نتایج
آزمایشهای کارخانجات در زمینه آفلاتوکسین موجود در شیر به کمیسیون کشاورزی
مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: فردی که مدعی آلودگی محصولات لبنی بوده
به نتایج پایاننامه دانشجویانش استناد کرده، اما به نظر میرسد هیچ گزارشی
به دانشگاه علوم پزشکی، سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد ارسال
نکرده است. در حال حاضر ما با ارائه مستندات به قوه قضاییه از این فرد
شکایت کردیم و او باید به دادگاه مراجعه کند.