واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار»     (HT-CSURE)

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)

Hooshyar-Tavandar Common Subsidiary Unit for Research & Engineering
واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار»     (HT-CSURE)

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)

Hooshyar-Tavandar Common Subsidiary Unit for Research & Engineering

بیا زولبیا !

طرز تهیه زولبیا


زولبیا

 

مواد لازم برای زولبیا:

نشاسته 200 گرم
ماست 180 گرم
آرد 20 گرم
زعفران حل شده یک قاشق سوپخوری
روغن جامد یک قاشق چایخوری
جوش شیرین یک دوم قاشق چایخوری
آب یا گلاب یک قاشق سوپخوری

 

طرز تهیه زولبیا:

نشاسته و ماست را مخلوط کرده، چند دقیقه ای صبر می کنیم تا نشاسته در ماست خیس خورده و به راحتی حل شود. سپس آرد را اضافه می کنیم و با همزن خوب به هم می زنیم تا مایع زولبیا صاف و یکدست شود. روغن جامد را اضافه کرده و در حین به هم زدن آب یا گلاب را همراه با زعفران حل شده به مایع اضافه می کنیم و آن را در قیف مخصوص می ریزیم.

 

در این مرحله جوش شیرین را هم اضافه می کنیم و مایع را خوب به هم زده، در حالی که روغن روی شعله قرار دارد، زولبیا را توسط قیف در روغن کاملا داغ به صورت دایره های بزرگ و کوچک فرم می دهیم و بلافاصله پس از کمی سرخ شدن آنها را پشت و رو می کنیم.

 

 

زولبیاها را در شربت قرار می دهیم و پس از15- 10 دقیقه آنها را از شربت خارج کرده و در صافی قرار می دهیم تا شربت اضافه آن خارج شود.

 

مواد لازم برای شربت زولبیا:

شکر 2فنجان
آب یک فنجان
گلاب 2 قاشق سوپخوری
زعفران حل شده یک قاشق مرباخوری
آبلیمو یک قاشق مربا خوری

طرز تهیه شربت زولبیا:
آب و شکر را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بجوشد. بعد گلاب و زعفران را اضافه کرده، سپس آبلیمو را می ریزیم. پس از چند جوش، شربت آماده شده را از روی شعله بر می داریم.


یادآوری: برای سرخ کردن بامیه و زولبیا از روغن مایع استفاده کنید، چون روغن جامد باعث سفت شدن آنهاخواهد شد.




زولبیا و بامیه محبوب‌ترین شیرینی ماه مبارک رمضان در ایران است و شما با درست کردن آن در خانه این امکان را خواهید داشت که میزان شیرینی آن را بسته به ذائقه‌تان کم و یا زیاد کنید.

طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی - زولبیا و بامیه برای ماه مبارک رمضان - شیرینی های ماه رمضان

در آستانه ماه مبارک رمضان که مصرف زولبیا و بامیه افزایش می‌یابد لازم است در مورد این شیرینی محبوب نکاتی چند بدانید:

  • از مصرف بیش‌ از حد زولبیا و بامیه در وعده سحری پرهیز کنید، چرا‌که به دلیل شیرینی زیاد آن، قند‌خون به سرعت افزایش می‌یابد و در ساعات ابتدایی روز، گرسنگی زود‌رس را در پی خواهد داشت.
  • توصیه می‌شود افراد مبتلا به دیابت (قند‌خون بالا)، کلسترول بالا (چربی‌خون بالا) و اضافه وزن در مصرف این شیرینی احتیاط لازم را مبذول نمایند.
  • مصرف بیش از حد زولبیا و بامیه باعث ایجاد کاهش اشتها، حذف وعده‌ اصلی غذایی و در نتیجه کمبودهای تغذیه‌ای می‌شود.
  • زولبیا و بامیه به دلیل نحوه پخت و وجود شکر در ساختار آن، حاوی کالری فراوان است و در اکثر مواقع روغنی که در تهیه این نوع شیرینی بکار برده می‌شود دارای اسیدهای چرب ترانس و مضر برای سلامتی است. لذا توصیه میشود برای سرخ کردن آن در منزل از روغن مخصوص سرخکردنی، که دمای جوش بالایی دارند استفاده نمایید.

مواد لازم جهت تهیه بامیه

آرد

250 گرم

آب

375 گرم

روغن جامد

25 گرم

تخم‌مرغ

3 عدد

وانیل

1/8 قاشق چای‌خوری

نمک

به میزان لازم

شکر

1 قاشق سوپ‌خوری

عسل

1 قاشق سوپ‌خوری


طرز تهیه بامیه‌ خانگی

  1. آب، شکر، عسل و روغن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذرات شکر در آب حل شود.
  2. به محض جوش آمدن آب، آرد و نمک را به یک‌باره به آن اضافه کنید و به کمک قاشق‌ چوبی مرتب به هم بزنید تا خمیر لطیفی حاصل شود. به تفت دادن ادامه دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود.
  3. در این مرحله خمیر را به ظرف دیگری منتقل نمایید و اجازه دهید تا کمی خنک شود.
  4. پس از خنک شدن خمیر، تخم‌مرغ‌ها را یکی یکی به خمیر اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.
  5. خمیر را درون قیف‌پارچه‌ای با سری شکوفه بریزید و بامیه‌ها را در اندازه دلخواه برش بزنید و درون روغن سرخ‌کردنی، سرخ نمایید. برای این منظور بهتر است چاقو و یا قیچی خود را به وسیله روغن چرب کنید تا بامیه‌ها به راحتی از قیف جدا شوند.
  6. توجه داشته باشید که بامیه‌ها باید در روغن غوطه‌ور شوند و با حرارت ملایم سرخ شوند.
  7. پس از سرخ شدن، بامیه‌ها را درون سبد ریخته و اجازه دهید روغن اضافی آن خارج شوند سپس در شهد غوطه‌ور نمایید.
  8. برای تزیین بامیه می‌توانید پس از خارج کردن آن از شهد، یک سر آن را درون پودر‌پسته بزنید و درون ظرف مورد نظر سرو نمایید.


مواد لازم جهت تهیه زولبیا

ماست ترش

500 گرم

نشاسته گل

500 گرم

خامه صبحانه

1 قاشق سوپ خوری

آرد

1 قاشق سوپ خوری

زعفران

به میزان لازم


طرز تهیه زولبیا‌ی خانگی

  1. ابتدا نشاسته و ماست را با یکدیگر مخلوط نمایید.
  2. خامه، آرد و زعفران را بیفزایید و مواد را از صافی رد کنید.
  3. مواد را به مدت 2 تا 3 ساعت استراحت دهید.
  4. مواد را درون قیف بریزید و در روغن سرخ کنید و در شربت غوطه ور نمایید.


نکاتی که در هنگام درست کردن زولبیا باید بدانید:

  • اگر رشته های زولبیا نازک باشند، نشانه نرسیدن زولبیا است.
  • اگر رشته های زولبیا دارای پف مناسب نبود می‌توانید از یک پینچ جوش شیرین استفاده نمایید.
  • اگر شربت زولبیا داغ باشد باعث خمیر شدن آن می‌شود.
  • اگر رشته های زولبیا از هم جدا شوند، نشانه زیاد ماندن خمیر و یا شل بودن بیش از حد آن است.

مواد لازم جهت تهیه شهد زولبیا و بامیه

آب

1 پیمانه

شکر

500 گرم

جوهر‌لیمو

1/8 قاشق چای‌خوری

زعفران

به مقدار لازم

بادکا

1 قاشق سوپ‌خوری


طرز تهیه شهد زولبیا و بامیه

  1. ابتدا آب، شکر و بادکا را روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذرات شکر در آب کاملا حل شود. بادکا باعث براق شدن شهد روی شیرینی می‌شود و اختیاری است.
  2. هنگامی که آب شروع به جوشیدن کرد زعفران و جوهر‌لیمو را به آن اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه جوش بزند، سپس آن را از روی حرارت بردارید. در صورت تمایل می‌توانید از گلاب هم استفاده نمایید. ( شما همچنین می‌توانید آب‌لیمو‌تازه را جایگزین جوهر‌لیمو نمایید.)
  3. شهد مورد استفاده در زولبیا و بامیه باید به صورت ولرم باشد در غیر‌ این صورت داغی شهد باعث می‌شود بامیه‌ها پس از خنک شدن شربت خود را از دست دهند. دلیل دیگری که ممکن است باعث از دست دادن زود هنگام شهد در زولبیا و بامیه شود، رقیق بودن شهد می‌باشد.


گروه آشپزی ستاره





آموزش تصویری و مرحله به مرحله زولبیا در منزل
این دستور زولبیای خوشمزه ای رو به شما میده شکلشم خوبه و اگه صحیح درستش کنید شکل زولبیاهای بیرون میشه اما اگه شبیه زولبیای بیرون نشد اصلاً اشکال نداره عوضش خیلی بهداشتی تره.
طرز تهیه زولبیا
طرز تهیه زولبیا

مواد لازم:

نشاسته گل           110 گرم

ماست 2.5%          150 گرم

آرد                        1 قاشق غذاخوری پر 15 گرم

روغن جامد             نصف قاشق مرباخوری

بکینگ‌پودر              نصف قاشق مرباخوری

گلاب                     1 قاشق مرباخوری

شربت بار              1 قاشق مرباخوری

طرز تهیه:

* همین اول کار می‌خواستم نکته‌ای رو خدمتتون عرض کنم؛ درست کردن زولبیا کمی قلق‌های خاص خودش رو داره؛ سعی کنید در اندازه‌گیری تون دقیق باشید تا نتیجه بهتری بگیرید. در ضمن اگه یه بار درست کردید و به نتیجه مورد نظر نرسیدید ناامید نشید و دوباره سعی کنید. مطمئن باشید اگه شکل زولبیاتون شبیه زولبیای بیرون نشد اصلاً و ابداً اشکال نداره عوضش خیلی خیلی بهداشتی تره.

* نشاسته گل (همون طوری که در تصویر می‌بینید این همون نشاسته معمولی خودمون هست که همه تون می‌شناسید و به نشاسته گل معروفه) و ماست رو با هم مخلوط‌کنید تا دونه‌های نشاسته حل بشه.

طرز تهیه زولبیای خانگی
طرز تهیه زولبیای خانگی

طرز تهیه زولبیا خانگی
طرز تهیه زولبیا خانگی

* بعد روغن و بکینگ‌پودر و گلاب و شربت بار رو اضافه کرده و مخلوط‌کنید.

طرز تهیه زولبیا با تصویر
طرز تهیه زولبیا با تصویر

* در نهایت آرد رو افزوده و یک ساعت استراحت بدین.

طرز تهیه زولبیا همراه با عکس
طرز تهیه زولبیا همراه با عکس

* غلظت زولبیا باید این جوری باشه.

آموزش گام به گام پختن زولبیا
آموزش گام به گام پختن زولبیا

* برای اینکه حلقه‌های زولبیا رو درست کنید می‌تونید از روش‌های مختلف استفاده کنید. من در اینجا دو روش رو خدمتتون عرض می‌کنم:

* روش اول:

* این اصولی‌ترین روش درست کردن زولبیا هست: بدین ترتیب که مایه رو داخل قیف مخصوص ریخته و در یک ظرفی که روغن رو حسابی داغ کردیم حلقه زولبیا رو قرار می دیم و دایره‌هایی که همدیگه رو قطع کنن می‌کشیم (مثل نقاشی).

آموزش تصویری درست کردن زولبیا
آموزش تصویری درست کردن زولبیا

موقع انتقال قیف برای اینکه مایه از ته قیف بیرون نریزه، می‌تونیم از چوبه‌ای مخصوص این کار استفاده کنیم و اونو داخل روزنه قیف فشار بدیم تا در مواقعی که نیاز نداریم مایه از قیف بیرون نریزه. همچنین از این چوب‌ها برای هم زدن مایه نیز استفاده می‌شه.

و اما در قنادی‌ها چه کار می‌کنن؟ توی قنادی‌ها، این حلقه‌ها در تعداد زیاد و گاهی به هم چسبیده هستن. مواد رو داخل قیف بزرگی ریخته و شکل‌های دایره‌ای رو ایجاد می‌کنن.

یا این‌که ماشین‌هایی مخصوص این کار وجود داره که روی دستگاه مخزنی برای مایه در نظر گرفتن و به صورت خودکار این دایره‌ها توسط دستگاه ایجاد می‌شه و داخل روغن غوطه‌ور می‌شه.

* روش دوم:

* قیف یک‌بار مصرف رو به قطر تقریبی 7 میلی‌متر برش بدین.

طرز تهیه زولبیا در منزل
طرز تهیه زولبیا در منزل

* نکته: در صورتی که سوراخ قیف فلزی مخصوص زولبیا هم کوچیک بود با میخ یا پیچ اونو به اندازه تقریبی 7 میلی‌متر باز کنید.

* بعد مایه رو داخل اون ریخته و در روغن داغ اشکال دایره‌ای درست کنید.

* نکته: سعی کنید درست کردن دایره‌ها سرعت عمل داشته باشید. در اول ممکنه کمی سخت باشه ولی به مرور یاد می‌گیرید.

* اجازه بدین یک طرف زولبیا کمی طلایی بشه بعد برگردونید تا طرف دیگه هم طلایی بشه.

* نکته: مقدار طلایی شدن یه مقدار کمتر از تصویر زیر باشه. من به خاطر عکاسی کمی دیرتر برگردوندم.

طرز تهیه زولبیا در خانه
طرز تهیه زولبیا در خانه

* بعد به همان صورت که داغ هست داخل شربت بار ولرم میندازیم و ترجیحاً با پشت قاشق فشار می دیم تا غوطه‌ور بشه. بعد موقعی که زولبیا شفاف شد از داخل شربت در می‌آریم. معمولاً بیشتر از 5-3 دقیقه طول نمی‌کشه.

آموزش مرحله به مرحله تهیه زولبیا
آموزش مرحله به مرحله تهیه زولبیا

* نکته: بهتره در شربت بار زولبیا از گلوکز استفاده بشه.

* نکته: زولبیا رو سریع داخل شربت بار بندازید وگرنه شهد به خورد زولبیا نمی‌ره. شربت اگه رقیق باشه زولبیا خمیر می‌شه و اگه خیلی غلیظ باشه شهد داخل زولبیا کمتر نفوذ می کنه.

* پس اگه دیدید زولبیا حالت شفاف نداره یا اینکه بعضی جاهاش مات هست؛ یکی از دلایل مهمش به خاطر نفوذ نکردن شهد (به دلیل غلظت زیاد) داخل زولبیا هست.

* و در نهایت داخل یه آبکش قرار می دیم تا شهد اضافی اون گرفته بشه.

آموزش مرحله به مرحله تهیه زولبیا درخانه
آموزش مرحله به مرحله تهیه زولبیا درخانه

* این مقدار مواد 12 عدد زولبیا می‌ده. سعی کنید در ابتدا با این مقدار مواد یا کمتر شروع کنید.

* نکات:

*برای این مقدار می تونید از نصف شربت باری که در دستور اومده استفاده کنید ولی بهتره شربت بار به طور کامل تهیه بشه تا زولبیا داخل اون غوطه‌ور بشه.

*  زیر شعله‌ای که زولبیا سرخ می شه بین کم و ملایم هست تا درعین‌حال که زولبیا سریع بالا می‌آد باعث نشه که زولبیا سریع بسوزه.

* هر 3-2 تا زولبیا رو که درست کردید حتماً مواد رو مخلوط‌کنید.

* من شکل پایین رو با شماره‌گذاری براتون قرار دادم که ببینید برای درست کردن زولبیا بهتره وقتی روغن داغ شد یه مقدار کوچیک از اونو امتحان کنید و ببینید که شکلش مد نظرتون هست یا نه. در تصویر 1 زولبیا کمی تخت هست و خوب پف نکرده که با اضافه کردن یک مقدار خیلی کم بکینگ‌پودر این مشکل برطرف شده. پس یه کوچولو زولبیا رو داخل روغن بریزید و بعد بلافاصله داخل شربت بار قرار بدین تا ببینید آیا شکلش مد نظر شما هست یا نه.

آموزش مرحله به مرحله تهیه زولبیا در منزل
آموزش مرحله به مرحله تهیه زولبیا در منزل

منبع: baharsite.com

ویرایش و بازنشر: وبسوار

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد