واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار»     (HT-CSURE)

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)

Hooshyar-Tavandar Common Subsidiary Unit for Research & Engineering
واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار»     (HT-CSURE)

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)

Hooshyar-Tavandar Common Subsidiary Unit for Research & Engineering

توصیه‌های طب‌ایرانی برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا+ سیستم ایمنی بدن و توصیه‌های برای تقویت آن

دکتر سید حمید کمالی متخصص طب ایرانی و مسئول فنی سلامتکده طب ایرانی کیمیا به پرسش های سلامت سبز در مورد توصیه‌های طب ایرانی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا پاسخ داد
در روزهای همه گیری ویروس کرونا در کشور و جهان به سر می بریم. از آنجا که طب ایرانی در ادوار مختلف تاریخ همه گیری بیماری های مختلفی را تجربه کرده توصیه های طب‌ایرانی می تواند ما را در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا یاری دهد.
 
توصیه‌های طب‌ایرانی  کرونا

دکتر سید حمید کمالی متخصص طب‌ایرانی و مسئول فنی سلامتکده طب‌ایرانی کیمیا به پرسش های سلامت سبز در مورد توصیه های طب‌ایرانی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا پاسخ داد که در ادامه می خوانید:

طب‌ایرانی برای پیشگیری و درمان کرونا چه زمینه‌ای دارد؟

در طب‌ایرانی مبحثی به نام حمیات داریم که به گفتار امروز می شود تب ها. در طب ایرانی تب ها را به انواع مختلف تقسیم کرده اند که بر اساس نوع علائم بیمار و نیز نوع مزاج بیمار می توانیم از آموزه های طب سنتی ایرانی در درمان بیماری ها از جمله کرونا یاری بگیریم.

نکته مهم در مورد طب سنتی ایرانی که متاسفانه در رسانه ها و شبکه های اجتماعی نادیده گرفته می شود این است که در طب ایرانی نسخه یا دارویی که بتوان برای همه افراد استفاده کرد نداریم. در واقع چون پایه طب ایرانی بر اساس مزاج افراد است لازم است که هر فرد توسط متخصصان طب ایرانی در سلامتکده ها معاینه شوند تا بر اساس نوع مزاج و علائم بیماری هر فرد برای آنها دارو تجویز شود.

نکته دیگر اینکه مطالبی که در شبکه های اجتماعی و فضای اینترنت در ارتباط با طب سنتی منتشر می شود اگر و تنها اگر توسط منبع موثق و متخصص این حوزه بیان شده باشد مورد اعتماد است وگرنه به هیچ عنوان نباید به آنها اعتماد کرد.

آیا کرونا به مزاج افراد ارتباط دارد؟

بله. کرونا در کسانی که سوء مزاج یا ضعف مزاج دارند، کسانی که کهولت سن دارند یا دوره بهبودی و نقاهت یک بیماری را طی می کنند یا به نحوی اختلال عملکردی در یکی از اعضا بدن دارند، در این افراد کرونا شیوع بیشتری خواهد داشت.

توصیه های غذایی طب‌ایرانی برای پیشگیری و درمان کرونا

آموزه های کلی طب‌ایرانی در مورد تغذیه این است که: از پرخوری جلوگیری شود. از مخلوط خوری پرهیز شود. از خوردن غذاهای غیر مرتبط با فصل و شرایط محیطی اجتناب شود. غذاهایی مصرف شوند که با مزاج افراد متناسب باشند.

توصیه های جزیی تر باید با بررسی مزاج و اختلال عملکردی هر فرد داده شود که مستلزم معاینه افراد توسط متخصصان طب سنتی است.

برای پیشگیری یا بهبود کرونا از چه ادویه هایی ستفاده کنیم؟

به طور کلی چند ادویه را میتوان توصیه کرد که به بهبود بیماری کمک می کنند:

۱- دارچین (چوب دارچین)
۲- زردچوبه
۳- دانه فلفل سیاه

این ادویه ها را می توان به صورت چاشنی در غذا استفاده کرد. اگر علائم اولیه بهبود یافت که موثر بوده اند وگرنه باید با متخصصان مشورت شود.

آیا بخور تاثیری در بهبود و یا پیشگیری از کرونا دارد؟

به طور کلی بخور هم برای پیشگیری و هم درمان می تواند مفید باشد. ولی این که چه نوع بخوری استفاده کنیم باید بر اساس مزاج افراد تعیین شود. مثلا بخور آب شلغم یا اکالیپتوس می تواند برای افرادی که به اصطلاح دماغ خشک هستند عارضه ایجاد کند. بخور سرد و گرم هم همینطور. پس بخور را باید با توجه به تناسب مزاج استفاده کرد.

چرا کرونا و سایر بیماری های مرتبط با آنفلوانزا در زمستان شیوع دارند؟

به خاطر شرایط محیطی. در زمستان چون بستر مناسبی از لحاظ کاهش درجه حرارت و شرایط جسمی بوجود می آید این بیماری گسترش پیدا می کند.  در واقع به خاطر سردی هوا و کاهش ایمنی بدن افراد شیوع این بیماری ها در فصل سرد بیشتر است.

حفظ صحه: حمام و خواب چه تاثیری در جلوگیری از بیماری کرونا دارند؟

حفظ صحه پایه نگهداشت سلامت فرد است همان چیزی که در طب امروز به عنوان پیشگیری شناخته می شود.

در مورد حمام:
استحمام با شکم خالی،
پوشش مناسب بعد از حمام،
در معرض باد سرد قرار نگرفتن،
خشک کردن کامل موی سر خصوصا بُن موها
و استفاده از نوشیدنی گرم مثل آب و عسل و چای بعد از حمام توصیه می شود.

در مورد خواب: استراحت مناسب بخصوص در خواب شب و مدت زمان کافی خوابیدن به افزایش توان جسمی بیمار کمک می کند تا دوره بیماری کوتاه شود و در افراد سالم هم زمینه ابتلا به بیماری را کاهش می دهد.

توصیه پایانی

در پایان بهترین توصیه ای که می توان به هموطنان عزیز کرد: رعایت بهداشت فردی، درخانه ماندن، عدم تماس با افراد مشکوک و علائم دار، تغذیه سالم، استراحت کافی و مراجعه به پزشک در صورت مشاهده علائم بیماری است.






میوه ها و سبزیجات رنگارنگ سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند. این مواد مفید با رادیکال های آزاد، مولکول هایی که می توانند به سلول های بدن انسان آسیب برسانند، مبارزه می کنند.

به طور کلی، سیستم ایمنی بدن کار قابل توجهی در دفاع از ما در برابر میکروارگانیزم های بیماری‌زا انجام می دهد. اما گاهی اوقات ممکن است سیستم ایمنی در انجام وظیفه خود شکست خورده و حمله موفقیت آمیز یک میکروب شما را بیمار کند.

سیستم ایمنی بدن و توصیه‌های برای تقویت آن

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "وب ام‌دی"، آیا امکان مداخله در این فرآیند و تقویت سیستم ایمنی وجود دارد؟ چه اقدامات و تغییراتی را می توان در راستای تقویت سیستم ایمنی بدن انجام داد تا واکنشی قوی در برابر عوامل بیماری‌زا داشته باشد؟ در ادامه چند نکته برای تحقق این هدف ارائه شده اند.

کاهش استرس

اندکی استرس نه تنها برای ما بد نیست بلکه شاید مفید نیز باشد زیرا بدن را برای مقابله با یک چالش آماده می کند. اما اگر استرس در بلند مدت ادامه یافته و حالت مزمن به خود بگیرد، آثاری منفی بر سلامت انسان به همراه خواهد داشت. مطالعات نشان داده اند که استرس مزمن می تواند سیستم دفاعی بدن انسان را تضعیف کند. تا حد امکان از استرس پرهیز کرده و اقدامات لازم برای مدیریت آن را انجام دهید.

مصرف غذاهای رنگارنگ

میوه ها و سبزیجات رنگارنگ سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند. این مواد مفید با رادیکال های آزاد، مولکول هایی که می توانند به سلول های بدن انسان آسیب برسانند، مبارزه می کنند.

انجام ورزش

ورزش روشی ساده برای تقویت سیستم ایمنی بدن انسان است. همچنین، ورزش می تواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کرده و خطر شرایطی مانند پوکی استخوان، بیماری قلبی و برخی انواع سرطان را نیز کاهش دهد. در همین راستا، نیم ساعت فعالیت بدنی، پنج روز در هفته توصیه شده است. نیازی نیست با تمرینات ورزشی سخت و پیچیده را انجام دهید و فعالیت هایی مانند دوچرخه سواری، پیاده‌روی، یوگا و شنا نیز مفید هستند.

خواب خوب

سیستم ایمنی بدن انسان بدون خواب کافی و با کیفیت از قدرت لازم برای مبارزه با بیماری ها برخوردار نخواهد بود. حدود 7 تا 9 ساعت خواب خوب شبانه برای بیشتر بزرگسالان توصیه شده است. برای تجربه خواب خوب شما می توانید یک برنامه منظم برای زمان به خواب رفتن، فعالیت بدنی طی روز، پرهیز از کافئین و الکل نزدیک به زمان خواب، خنک نگه داشتن اتاق خواب و اختصاص زمان برای کسب آرامش پیش از خواب را مد نظر قرار دهید.

مصرف مکمل ها و گیاهان دارویی

برخی مکمل ها و گیاهان دارویی می توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن انسان کمک کنند اما پیش از آغاز مصرف آنها باید با پزشک خود مشورت کنید. مکمل ها و گیاهان دارویی ممکن است موجب برخی تداخلات دارویی شوند. پزشک می تواند موارد بی خطر و دوز مصرف درست را به شما ارائه کند.

پرهیز از الکل

مصرف الکل می تواند سیستم ایمنی بدن انسان را تضعیف کند و احتمال ابتلا به بیماری ها را افزایش دهد.

پرهیز از سیگار

ترک سیگار لطف بزرگی است که می توانید در حق سیستم ایمنی بدن خود انجام دهید زیرا سیگار حاوی مواد شیمیایی و سموم مضر مختلف است. همچنین، از دود دست دوم سیگار نیز پرهیز کنید.

شستشوی دست ها

با شستشوی منظم دست ها با آب جاری و صابون می توانید بسیاری از میکروب ها را پیش از این که وارد بدن شوند از بین ببرید. دست های خود را حداقل به مدت 20 ثانیه با صابون بشویید. اگر به آب و صابون دسترسی ندارید، استفاده از محصولات ضد عفونی کننده مبتنی بر الکل حداقل 60 درصد نیز مفید است.

خندیدن

خندیدن نه تنها احساس بهتری در شما ایجاد می کند بلکه هیچ جنبه منفی نیز ندارد. پژوهشگران طی یک مطالعه دریافتند سیستم ایمنی بدن افرادی که با صدای بلند به ویدئوهای کمدی می خندیدند عملکرد بهتری ارائه کرده است. اما هنوز مطمئن نیستیم که آیا این شرایط به معنای بیماری کمتر در بلند مدت است یا خیر.

روابط اجتماعی

پیوندهای اجتماعی قوی می توانند اثر بزرگی بر سلامت انسان داشته باشند. مشخص شده است افرادی با روابط سالم نسبت به آنهایی که از پیوندهای اجتماعی ضعیفی برخوردار هستند، احتمال بیشتری دارد عمر طولانی‌تری داشته باشند.

خوش بینی

افکار مثبت می توانند به تقویت سیستم ایمنی و عملکرد بهتر سیستم های دفاعی بدن کمک کنند. حتی در شرایط سخت تلاش کنید تا نور امیدی یافته و افکار منفی را از خود دور کنید.

-----------------------------

بیشتر بخوانید: 

14 نوشیدنی برای تقویت سیستم ایمنی بدن

روش های خانگی برای تقویت سیستم ایمنی بدن

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد