فاز دوم استفاده آزمایشی از گازوئیل سوختی در ناوگان حمل و نقل عمومی شهر تهران اجرایی شد.
به گزارش ایسنا، ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با کمک دیگر نهادها و بخش خصوصی اقدام به اجرایی کردن استفاده از بیودیزل در حمل و نقل عمومی کرده است که فاز آزمایشی این طرح در زمستان سال ۹۵ اجرایی شد و فاز بعدی آن نیز بهار سال ۹۸ به مرحله اجرایی رسید.
این طرح با امضای تفاهمنامهای بین ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمیوفناوری ریاست جمهوری، شرکت اتوبوسرانی شهر تهران و حومه و بخش خصوصی به صورت آزمایشی اجرایی شد. در این طرح ۲ تا ۱۵ درصد بیودیزل تولیدشده از روغنهای پسماند خوراکی در ناوگان حملونقل عمومی شهر تهران تزریق شد. تا کنون با استفاده از راکتورهای حاصل از این پروژهها بیش از ۶۰ هزار لیتر بیودیزل تولید و مصرف شده است که از دفع ۱۶۰ هزار کیلوگرم گاز گلخانهای دی اکسید کربن جلوگیری کرده است.
برای اجرای این طرح از سوخت بیودیزل (سوخت سبز) دارای استاندارد ASTMD6751 در اتوبوسهای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، سامانه تندرو استفاده شده است.
بر اساس اعلام معاونت علمی، بیودیزل (منو اکلیل استر) یک سوخت گازوئیلی پاک است که از منابع طبیعی و قابل تجدید مانند روغنهای گیاهی ساخته میشود. بیودیزل درست مانند گازوئیل در موتورهای احتراقی کار میکند و برای این کار هیچ گونه تغییر موتوری لازم نیست. استفاده از بیودیزل در یک موتور گازوئیلی معمولی منجر به کاهش اساسی هیدروکربنهای نسوخته، منواکسید کربن و ذرات معلق میشود. با به کار بردن این سوخت، از سهم کربن موجود در ذرات معلق کاسته میشود.