واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار»     (HT-CSURE)

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)

Hooshyar-Tavandar Common Subsidiary Unit for Research & Engineering
واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار»     (HT-CSURE)

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)

Hooshyar-Tavandar Common Subsidiary Unit for Research & Engineering

یک ربات پرستار سالمندان

پژوهشگران آمریکایی، نوعی ربات ابداع کرده‌اند که می‌تواند از سالمندان در خانه آنها مراقبت کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، تاکنون شاهد ابداع ربات‌های بسیاری بوده‌ایم که برای کمک به سالمندان ابداع شده‌اند. این بار گروهی از پژوهشگران "دانشگاه ایالتی واشنگتن"(WSU)، نوعی ربات ابداع کرده‌اند که می‌تواند محل حضور کاربر خود را مشخص کند و سپس برای کمک به سوی آنها برود.

سیستم این دانشگاه موسوم به "سیستم پشتیبانی ربات"(RAS)، از یک ربات متحرک مجهز به چرخ تشکیل شده است. این ربات می‌تواند با ارزیابی بیسیم شبکه‌ای از حسگرها، موقعیت کاربر را شناسایی کند و به کمک او بشتابد.

اگر ربات متوجه شود که کاربر به کمک نیاز دارد، راه خود را به طرف موقعیت او پیدا می‌کند و با کمک سیستم نقشه‌برداری و دوربین‌های راهنما از موانع سر راه دور می‌شود. هنگامی که ربات به کاربر می‌رسد، سه گزینه را با کمک یک تبلت به او نشان می‌دهد. این سه گزینه شامل سه ویدئو هستند که مرحله بعد برای نحوه انجام کار، ویدئویی در مورد انجام شدن کل کار و ویدئویی برای نمایش اشیای مورد نیاز را به نمایش می‌گذارد.

در آزمایش این سیستم، ربات توانست به 26 دانشجو کمک کند تا سه کار را انجام دهند. کارهای پیشنهادی، شامل بیرون بردن یک سگ برای پیاده‌روی، درمان با مصرف غذا و آب و آب دادن به گیاهان بود. هنگامی که دانشجویان برای انجام این کارها با مشکلی روبرو می‌شدند، سیستم می‌توانست مشکل را تشخیص دهد و ربات را به موقعیت آنها بفرستد.

 

بیشتر داوطلبان، تجربه کار با این سیستم را پسندیدند و با کمک تبلت به راحتی از آن استفاده کردند. این گروه پژوهشی در حال حاضر، در جستجوی داوطلبان سالمند است تا سیستم را روی آنها آزمایش کند.

پروفسور "دیان کوک"(Diane Cook)، سرپرست این پروژه گفت: حدود 90 درصد سالمندان ترجیح می‌دهند دوران سالمندی را در خانه خود بگذرانند و به خانه سالمندان نروند. هدف ما از ابداع این فناوری این است که سالمندان به جای استخدام پرستار یا رفتن به خانه سالمندان، بتوانند به صورت مستقل در خانه خود زندگی کنند.

"برایان ماینر"(Bryan Minor)، از پژوهشگران مهندسی برق و علوم رایانه دانشگاه ایالتی واشنگتن گفت: این سیستم می‌تواند ربات را با فناوری تشخیص فعالیت هماهنگ کند تا نیاز سالمندان به پرستار برطرف شود.

وی افزود: هنگامی که ما هنوز در نخستین مرحله بررسی سیستم بودیم، با نتایج امیدوارکننده‌ای روبرو شدیم. مرحله بعدی آزمایش این سیستم برای دریافت ایده بهتر، یادآوری‌های ویدئویی و دیگر تنظیمات مربوط به ربات، با گروهی از سالمندان صورت خواهد گرفت.

مقاله این پژوهش، در مجله "Cognitive Systems Research" به چاپ رسید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد