واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار»     (HT-CSURE)

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)

Hooshyar-Tavandar Common Subsidiary Unit for Research & Engineering
واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار»     (HT-CSURE)

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)

Hooshyar-Tavandar Common Subsidiary Unit for Research & Engineering

با بزرگ‌ترین مخزن رابط‌های برنامه‌نویسی جهان آشنا شویم

RapidAPI؛ توابع برنامه‌نویسی در اختیار توسعه‌دهندگان
با بزرگ‌ترین مخزن رابط‌های برنامه‌نویسی جهان آشنا شوید
RapidAPI استارت‌آپی است که در سان فرانسیسکو قرار دارد و تنها دو سال از عمر آن می‌گذرد. این استارت‌آپ به طراحان اجازه می‌دهد تا واسط‌های برنامه‌نویسی (API) خود را پیدا کرده، آزمایش کرده و توابعی که به آن‌ها نیاز دارند را در برنامه‌های خود ادغام کنند. استارت‌آپ RapidAPI اکنون به عنوان یک منبع غنی نزد طراحان شناخته می‌شود.

اگر یک برنامه‌نویس باشید به خوبی با سایت گیت‌هاب آشنایی دارید، مخزنی که در آن برنامه‌نویسان و شرکت‌های بزرگ دنیای فناوری پروژه‌های خود را در مخازن این سایت با دیگران به اشتراک قرار می‌دهند. سایت‌های مختلفی همچون گیت‌هاب در زمینه برنامه‌نویسی به فعالیت اشتغال دارند، اما استارت‌آپ RapidAPI یک نمونه متفاوت در این زمینه است. متفاوت بودن این سرویس تنها به دلیل میزبانی رابط‌ها نیست، بلکه الگویی که این استارت‌آپ در اختیار شرکت‌ها قرار می‌دهد در نوع خود جالب توجه است.



این استارت‌آپ با راه‌اندازی سرویس ویژه‌ای به برنامه‌نویسان سراسر جهان اجازه می‌دهد تا نه تنها از رابط‌های برنامه‌نویسی ارائه شده از سوی شبکه‌های اجتماعی همچون فیسبوک، اینستاگرام و... استفاده کنند بلکه سرویسی در اختیار برنامه‌نویسان قرار می‌دهد تا با استفاده از آن رابط‌های برنامه‌نویسی خود را به طور شخصی مدیریت کنند. این شرکت اعلام کرده است که اکنون بزرگ‌ترین مخزن از رابط‌های برنامه‌نویسی در اختیار دارد. به طوری که رابط‌های برنامه‌نویسی طیف گسترده‌ای از شرکت‌ها هم اکنون در RapidAPI به ثبت رسیده‌اند. از ویژگی‌های شاخص این سرویس می‌توان به دسته‌بندی رابط‌ها و قابلیت جست‌وجو در میان رابط‌های برنامه‌نویسی که به ثبت رسیده‌اند اشاره کرد.

البته RapidAPI ماموریت اصلی خود را دسترسی عمومی، ساده و راحت برنامه‌نویسان به این رابط‌ها عنوان کرده است. به طوری که به برنامه‌نویسان اجازه دهد به ساده‌ترین شکل فرآیند اتصال برنامه‌های کاربردی به این رابط‌ها را مدیریت کنند. ایدو جینو، بنیان‌گذار این استارت‌آپ گفته است: «هر شرکتی زبان مخصوص خودش را دارد. در نتیجه یک طراح باید تلاش کند تا متوجه شود فیسبوک چگونه صحبت می‌کند و همواره لغت‌نامه مخصوصی را برای این منظور در اختیار داشته باشد. این برنامه‌نویس برای دسترسی به رابط‌های برنامه‌نویسی شرکت دیگری مجبور است همین فرآیند را یکبار دیگر تکرار کند. RapidAPI مخزن بزرگی را به وجود آورده است که در حقیقت یک مخزن بزرگ و واحد است.»




در واقع، روندهایی که RapidAPI روی آن‌ها سرمایه‌گذاری کرده و "ریزسرویس‌"ها نامیده می‌شوند، به جای آن‌که یک الگوی مدیریت سخت را به وجود آورند به شرکت‌ها اجازه می‌دهند تا نرم‌افزارها و زیرساخت‌های فعلی خود را به رابط‌های برنامه‌نویسی قابل استفاده تبدیل کنند. آمازون در این زمینه شهرت بسیار زیادی دارد. این شرکت نزدیک به 14 سال است که تلاش می‌کند این مشکل را حل کند. برای این منظور این شرکت تیم‌های مختلفی را گردآوری کرده است تا بتوانند از طریق این رابط‌ها با یکدیگر به تعامل بپردازند. این شیوه کپسوله کردن رابط‌ها به شرطی که درست و کاربردی باشند مزایای بسیاری به همراه دارد.



مطلب پیشنهادی

دانلود کنید: صفر تا صد برنامه‌نویسی را با یک اپلیکیشن بیاموزید!
منبعی مناسب برای علاقمندان به دانش برنامه‌نویسی

به طور مثال یک تیم در یک شرکت ممکن است در حال کار روی یک سرویس چت باشد، در حالی که تیم دیگری در زمینه آپلود تصاویر و برش دادن تصاویر کار می‌کند و تیم سومی در ارتباط با سرویس‌های مدیریتی به فعالیت اشتغال دارند، اما هیچ‌کدام از رابط‌های برنامه‌نویسی که آن‌ها طراحی کرده‌اند به طور ویژه این پتانسیل را ندارد تا به شکل حرفه‌ای از سوی تیم‌های دیگر مورد استفاده قرار گیرد. به طور مثال، ایبای را تصور کنید: ایبای صدها رابط برنامه‌نویسی بر مبنای استانداردها و پروتکل‌های مختلف طراحی کرده است و هر کدام از این رابط‌ها بر مبنای زبان‌های پیچیده و سختی ساخته شده‌اند که همین موضوع به کارگیری آن‌ها را با دشواری روبرو می‌کند. rapidAPI برای حل این مشکل یک وفق دهنده منبع‌باز را برای اتصال به این رابط‌های برنامه‌نویسی ارائه کرده است.


اما در مقابل برنامه‌ریزی کرده است تا از این ادغام‌ساز سرویس‌ها نیز کسب درآمد داشته باشد. این ادغام‌ساز به شرکت‌ها کمک کند تا نه تنها به شکلی داخلی رابط‌های برنامه‌نویسی بیشتری را مورد استفاده قرار داده، بلکه به آن‌ها اجازه می‌دهد به شکل کارآمدی آن‌ها را مدیریت کنند. جینو گفته است: «شرکت ما در حال حاضر از 200 رابط برنامه‌نویسی پشتیبانی می‌کند. در حال حاضر 16 کارمند در اختیار داریم اما در نظر داریم ظرف مدت یکسال این رقم را ده برابر کنیم.» در میان رابط‌های برنامه‌نویسی متنوعی که روی این سرویس میزبانی می‌شوند،  Spotify API و Google Search API جزء پر استفاده‌ترین رابط‌هایی هستند که توسعه‌دهندگان از آن‌ها استفاده می‌کنند. این سایت به نشانی https://rapidapi.com در اختیار شما قرار دارد. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد