واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار»     (HT-CSURE)

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)

Hooshyar-Tavandar Common Subsidiary Unit for Research & Engineering
واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار»     (HT-CSURE)

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)

Hooshyar-Tavandar Common Subsidiary Unit for Research & Engineering

علائم بیماری کلیوی


10 علامت که بیماری کلیوی دارید ولی نمی‌دانید

بیماری کلیوی


بیماری کلیوی شما را غافلگیر نمی‌کند زیرا دارای علائم هشداردهنده است. فقط باید این علائم را بشناسید تا به موقع متوجه بیماری بشوید و بتوانید اقدامات لازم را قبل از این‌که اوضاع کلیه وخیم شود، صورت دهید.

برطبق اعلام با بنیاد ملی کلیه، از هر سه امریکایی، یک نفر در معرض ابتلا به بیماری‌های کلیوی قرار دارد. بیش از ۲۶ میلیون امریکایی بالغ مبتلا به بیماری مزمن کلیه هستند. بنیاد ملی کلیه همچنین می‌گوید بیماری کلیه غالبا علامتی ندارد تا زمانی که کاملا پیشرفت کند.

کلیه‌های شما تصویر یکدیگر در آینه هستند و در پشت حفره‌ی شکم در دو طرف ستون فقرات، درست بالای کمر قرار دارند. آنها از طریق ادرار مواد زائد و مایعاتی را که قرار نیست توسط سلول‌های بدن استفاده شوند، حذف می‌کنند.

کلیه می‌تواند مشکلات مختلفی داشته باشد از جمله عفونت کلیه، نارسایی کلیوی، بیماری پلی‌کیستیک کلیه، سرطان و سنگ کلیه. اگر مبتلا به هر کدام از این مشکلات کلیوی باشید، پزشک می‌تواند با آزمایش خون، ادرار یا هر دو آن را تشخیص بدهد.

فاکتورهای خطر مرتبط با نشانه‌های بیماری کلیه عبارتند از دیابت، استعمال دخانیات، بالا بودن کلسترول و فشار خون بالا. تشخیص زودهنگام مهم است زیرا کمک می‌کند اقدامات لازم را برای جلوگیری از پیشرفت بیماری صورت دهیم.

مطلب مرتبط: علائم سرطان کلیه را بشناسید

شما می‌توانید ریسک ابتلا به بیماری کلیه را با اعمال تغییراتی در سبک زندگی‌تان، کاهش دهید. با انتخاب یک برنامه‌ی غذایی متشکل از سبزیجات که حاوی چربی کمی است، محدود کردن مصرف نمک و الکل و همین طور انجام آزمایشات منظم نزد پزشک شروع کنید.

پیامدهای ابتلا به بیماری پیشرفته‌ی کلیه می‌تواند منجر به دیالیز، نیاز به پیوند کلیه یا مرگ زودهنگام شود. قطعا برای سلامتی‌تان مفید است که ۱۰ نشانه‌ی هشداردهنده‌ی موجود در این نوشتار را ببینید و اگر یکی از آنها را دارید، سریعا به پزشک مراجعه کنید.

۱۰علامت هشداردهنده‌ی بیماری کلیوی

۱. کمردرد

درد کمر و مفاصل ممکن است نشانه‌ی آسیب باشد، اما می‌تواند علامت عفونت کلیه نیز باشد.

۲. ادرار تیره

ممکن است خون وارد ادرار شود اما در اغلب موارد، فقط به وسیله‌ی میکروسکوپ می‌توان این را تشخیص داد. هرچند، کم شدن آب بدن هم باعث تیرگی رنگ ادرار می‌شود. احساس درد در هنگام دفع ادرار علامت دیگری از بیماری کلیه است.

۳. تغییر مقدار ادرار

زیاد یا کم رفتن به دستشویی می‌تواند نشانه‌ای از وجود مشکل در کلیه باشد. حتی ممکن است احساس کنید باید به دستشویی بروید اما نتوانید دفع ادرار کنید.

۴. طعم فلز در دهان

تجمع مواد زائد که از بدن خارج نمی‌شوند، می‌تواند باعث ایجاد طعم فلز در دهان شما بشود. همچنین، برخی ممکن است متوجه شوند که نفس شما به شدت بوی آمونیاک می‌دهد.

۵. تهوع یا استفراغ

تجمع مواد زائدی که کلیه‌ی بیمار قادر به دفع آنها نیست در شما حالت تهوع و استفراغ ایجاد می‌کند. تهوع می‌تواند به حدی شدید شود که استفراغ کنید. این هم روش دیگری است که بدن به کار می‌برد برای خلاص شدن از غذایی که به درستی پردازش نمی‌شود.

مطلب مرتبط: ۵ نشانه‌ سنگ کلیه که باید بشناسید

۶. عدم تمایل به خوردن پروتئین

وقتی بدن قادر نیست مواد مغذی را که مصرف می‌کنید، پردازش کند، تجمع این مواد در بدن رخ خواهد داد. تجمع پروتئین و ناتوانی بدن در پردازش آن باعث می‌شود تمایلی به خوردن پروتئین نداشته باشید. در واقع پروتئین اصلا خوب به نظرتان نمی‌رسد.

بیماری کلیوی همچنین می‌تواند به طور کلی اشتها را از بین ببرد. زمانی که کلیه خوب عمل نمی‌کند، ممکن است تمایل به خوردن چیزهای عجیب و غریب داشته باشید، مثلا جویدن یخ یا میل به خوردن مواد غیر خوراکی مثل خاک و گچ.

۷. ادرار کف‌آلود

زمانی که برای دفع ادرار به دستشویی می‌روید، دقت کنید که ادرارتان کف‌آلود یا پرحباب نباشد. حباب‌ها می‌توانند نشانه‌ای از وجود پروتئین باشند که با ادرار دفع می‌شود. معمولا پروتئین توسط بدن استفاده می‌شود؛ پس اگر متوجه این علامت هشداردهنده شوید، مبتلا به بیماری دفع پروتئین توسط کلیه هستید.

۸. خستگی

ضعف می‌تواند دلایل زیاد داشته باشد، اما اگر با علائم دیگر در این نوشتار ترکیب شود، قطعا موجب نگرانی است. کم‌خونی می‌تواند با بیماری کلیوی مرتبط باشد و شاید همین باعث بروز خستگی در شما شود.

۹. اغتشاش ذهنی

کم‌خونی یکی از علائم بیماری کلیوی است زیرا کلیه‌ها به حمل اکسیژن در خون کمک می‌کنند. وقتی کلیه‌ها بیمار باشند، تعداد سلول‌های قرمز خون کاهش می‌یابد. خستگی شدید می‌تواند باعث اغتشاش ذهنی شود.

مطلب مرتبط: ۱۵ عادت خطرناک که به کلیه آسیب می زند

۱۰. ورم کردن صورت یا دست و پا

ورم کردن نشان می‌دهد مایعات در بدن انباشته شده‌اند در حالی که باید از طریق ادرار دفع شوند. زمانی که کلیه خوب کار نکند، نمی‌تواند مایعات اضافی موجود در بدن را مدیریت کند.

ورم می‌تواند در هر قسمتی از بدن رخ بدهد. این نوع ورم “خیز یا ادم” نیز نامیده می‌شود. کلیه نمی‌تواند مایعات را از بدن خارج کند و بدن آب و نمک را حفظ می‌کند.


ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده

منبع: پاور آو پازیتیویتی

بیماری کلیوی


تمامی محتویات پزشکی و سلامت در این وب‌گاه صرفا بر مبنای ارائه‌ی اطلاعات است و هرگز نباید به عنوان برنامه‌ی تشخیصی یا درمانی خاص برای هرگونه موقعیت فردی تلقی شود. استفاده از این وب‌گاه و اطلاعات موجود در آن هرگز به مثابه‌ی ایجاد رابطه‌ی پزشک و بیمار نیست. همواره در صورت بروز هرگونه پرسش یا مشکلی در زمینه‌ی سلامت شخصی خود یا دیگران حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.



8 اخطار بدن که کلیه شما در خطر است

آیا کلیه در مواقع لزوم اخطار می‌دهد؟ اخطار بدن که کلیه شما در خطر است چیست؟ کلیه ها که مسئول سم‌زدانی و پاکسازی بدن هستند ، پایین قفسه‌ی سینه واقع شده‌اند. آنها روزانه ۱۰ تا ۱۵۰ لیتر خون را تصفیه می‌کنند. کل فرآیند برای تمام عملکردهای بدن و برای حفظ خون سالم بسیار مهم است.

کلیه

کلیه ها مسئول دفع مایعات زائد بدن هستند. آنها استخوان‌های ما را محکم و قوی نگه می‌دارند، الکترولیت‌ها را منظم می‌کنند، سلول‌های قرمز خونی بیش‌تری تولید می‌کنند و فشار خون را تثبیت می‌کنند.

مطلب مرتبط: علائم سرطان کلیه را بشناسید

اگر کلیه های‌تان به درستی کار نکنند، سلامتی‌تان در معرض خطر خواهدبود. این مقاله را به دقت بخوانید و بکوشید برخی از مشکلاتی را که با نارسایی یا آسیب دیدن کلیه مرتبط هستند، بشناسید و از آنها جلوگیری کنید:

۱. تورم

اگر کلیه‌های‌تان وظیفه‌شان را آن طور که باید انجام ندهند، نمی‌توانند مایعات اضافی را در بدن کاهش بدهند یا آنها را حذف کنند. این امر می‌تواند دلیل تورم یا پف کردن صورت، دست و پا یا مفاصل باشد.

۲. تغییر در ادرار

موارد زیر از ابتدایی‌ترین و بدیهی‌ترین علائم هستند:

فشار هنگام ادرار کردن

مشکلات هنگام دفع ادرار

کم شدن تعداد دفعات ادرار، و تیره شدن ادرار

تکرر ادرار زیاد همراه با زرد شدن رنگ ادرار

احساس ادرار شدید در نیمه‌های شب

مطلب مرتبط: ۱۵ عادت خطرناک که به کلیه آسیب می زند

۳. بثور پوستی

اگر پوست‌تان بثورات زیادی دارد و احساس خارش در آنها دارید، پس ضایعاتی که به صورت برجستگی‌هایی روی پوست پدیدار می‌شوند، می‌توانند با نارسایی کلیه مرتبط باشند. پوست‌تان خشک، ناسالم و تحریک شده به نظر می‌رسد زیرا ضایعات در خون انباشته شده‌است. می‌توانید به طور موقت با استفاده از کرم و لوسیون مشکل را حل کنید، اما نمی‌توانید به طور کامل آن را مرتفع کنید، البته اگر مشکل داخلی باشد.

۴. خستگی

کلیه‌های سالم هورمونی تولید می‌کنند و این هورمون سلول‌های قرمز خونی بیش‌تری تولید می‌کند. این سلول‌های خونی اکسیژن را به همه جای بدن می‌رسانند. اگر تعداد سلول‌های قرمز خونی کم شود، احساس خستگی خواهید کرد و این روی ماهیچه‌ها و مغزتان هم تاثیر خواهد گذاشت. در برخی موارد این شرایط به معنای کم‌‌خونی است.

۵. تنگی نفس

تنگی نفس می‌تواند مرتبط با آسیب وارد شده به کلیه باشد. مهم‌ترین دلیل این‌که بدن شما اکسیژن کم دارد، کم بودن سلول‌های خونی قرمز است که اکسیژن را انتقال می‌دهند.

مطلب مرتبط: ۵ نشانه‌ سنگ کلیه که باید بشناسید

۶. طعم فلز در دهان

بی‌اشتهایی یا تغییر جدی در برخی غذاها یکی دیگر از علائم آسیب دیدن کلیه است.

۷. درد

یکی از جدی‌ترین علائم آسیب دیدن کلیه می‌تواند درد در قسمت بالایی کمر باشد. همان جایی که کلیه‌ها واقع شده‌اند.

۸. سرگیجه و نداشتن تمرکز

نرسیدن خون کافی به مغز باعث کم‌خونی جدی می‌شود و متعاقب آن تمرکز کم می‌شود. اگر کمی احساس سرگیجه و حواس‌پرتی داشتید، تعجب نکنید.

توصیه‌ی ما به شما این است که غذاهای سالم‌تر و مواد غذایی سرشار از آنتی‌اکسیدان بخورید.


 

ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده_سارا فیضی

منبع: گو فیت استی فیت – gofitstayfit




 برچسب ها powerofpositivityبیماری مزمنبیماری کلیهبیماری کلیویعلائم بیماری کلیوی

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد