آغاز حرفه برنامهنویسی میتواند چالشبرانگیز باشد. میتوان با اطمینان گفت که تقریبا هر برنامهنویس تازه کاری در آغاز کار خود با مشکلات و مسائلی روبرو میشود که ممکن است دشوار یا اضطرابآور به نظر برسند. بسیاری از توسعهدهندگان موفق اذعان میکنند که در آغاز حرفهی خود، اشتباهات بسیاری را مرتکب شدهاند، که بعدها به این اشتباهات پی بردهاند یعنی شاید ماهها و حتی سالها بعد متوجه این حقیقت شدهاند. همهی این افراد آرزو داشتند که میتوانستند زودتر از این، به نکات و راهنماییهای لازم به منظور دستیابی به موفقیت دسترسی داشته باشند تا بدین ترتیب بتوانند از هدر رفتن زمان خود به منظور درک نقشها و وظایف خود به عنوان یکی از اعضای تیم برنامهنویسی، اجتناب کنند.
در این مطلب، به نکاتی اشاره میکنیم که توسعهدهندگان حرفهای به توصیه در مورد آنها پرداختهاند تا به شما کمک کنند که بتوانید به عنوان یک برنامهنویس هر چه زودتر به موفقیت دست پیدا کنید و از بروز مشکلات اجتناب کنید.
۱- کار گروهی از ضرورت بسیاری برخوردار است.زمانی که با تیم خود کار میکنید، نمیتوانید از برقراری ارتباط با دیگران اجتناب کنید. و حتی اگر بتوانید به هر نحوی از این ارتباطات اجتناب کنید، کدهای شما باید با کدهایی که توسط دیگران نوشته شده است در ارتباط باشد. مهم نیست که به عنوان یک برنامهنویس از چه مهارتهایی برخوردارید، شما باید یاد بگیرید که چگونه با همتیمیهای خود ارتباط و همکاری داشته باشید تا از شکست خوردن اجتناب کنید.
لازم نیست که همهی افراد تیم خود را دوست داشته باشید ، اما باید قادر باشید تا با آنها کار کنید. بنابراین زبان افراد را به اندازهی زبان برنامهنویسی بیاموزید!
۲- از سوال پرسیدن نترسید.سوال پرسیدن روش خوبی برای یادگیری است، همانطور که میتواند یک فرصت مناسب برای شما به منظور برقراری ارتباط با همکارانتان باشد.
قبل از پرسیدن یک سوال فنی، سعی کنید که خودتان از طریق جستجو در اینترنت پاسخ آن سوال را پیدا کنید. به عنوان مثال، اگر شما یک توسعهدهندهی PHP هستید، درست نیست که از همکار خود بپرسید “من میخواهم یک آرایه مثل {۱, ۲, ۳, …, n, n-1} در PHP ایجاد کنم، میتوانید در این مورد به من کمک کنید؟ ” شما با پرسیدن این سوال نشان دادهاید که نه تنها در PHP از کمبود مهارت برخوردارید، بلکه زحمت جستجو کردن در گوگل و یا فکر کردن در مورد آن را نیز به خود ندادهاید .
۳- ابتدا فعالیتهای دارای اولویت را تکمیل کنید.این مورد ممکن است بسیار واضح به نظر برسد، اما به یاد داشته باشید: شما باید فعالیتهایی که از اولویت برخوردار هستند را انتخاب کنید، حتی اگر مواردی که از اولویت کمتری برخوردارند، برای شما جالبتر به نظر برسند. رفتار حرفهای داشته باشید.
۴- در مورد چیزهایی که نمیدانید نگران نباشید.ممکن است در معرض بحثهای فنی بسیاری قرار بگیرید که پر از کلمات و عباراتی هستند که ممکن است برای شما بیمعنی باشند. لازم نیست که مضطرب شوید و زمان خود را با نگرانی در مورد نکاتی که چیزی از آنها نمیدانید، هدر دهید. در دنیای کامپیوتر، موضوعات و مباحث بینهایتی برای یاد گرفتن وجود دارند. همچنین فهرستی از کلمات بینهایتی نیز وجود دارند که ممکن است در ابتدا معنای هیچ یک از آنها را متوجه نشوید. اما اگر به یاد گرفتن آنها ادامه دهید، در نهایت معنای آنها را متوجه خواهید شد.
۵- به دست آوردن یک شغل ، به معنای پایان یافتن یادگیری نیست.در کنار به روز بودن در مورد اخبار جهان، شما نیاز دارید تا در یادگیری مهارتها و ابزارهای جدید نیز به روز باشید. و این مسئله تقریبا در مورد تمامی حرفهها صدق میکند و برنامهنویسی نیز از آن مجزا نیست. با به روز کردن مهارتهای خود، بیشتر و بیشتر پیشنهادهای کاری دریافت خواهید کرد.
مهمترین عامل در موفقیت شما، خود شما هستید. تنها لازم است برای انجام دادن حرفهی خود به بهترین شکل، مسئولیتپذیر باشید.
برگرفته از: www.sololearn.com
نیلوفر کل واخی هستم، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد در رشته ی مددکاری اجتماعی از دانشگاه لاپلاند در فنلاند و دانشجوی دکترا در همین رشته هستم. من یک فریلنسر هستم و در زمینه ی مترجمی و گویندگی فعالیت می کنم. از سن 7 سالگی یادگیری زبان رو شروع کردم و به عنوان مترجم فعالیت های زیادی داشتم. اوقات فراغتم رو به فیلم و سریال دیدن ،کتاب خوندن و گاهی ورزش کردن می گذرونم . عاشق خانواده ام ، دوستانم و حیوانات هستم. از آشنا شدن با افراد جدید و کار کردن به عنوان یک فریلنسر بسیار لذت می برم. چون به عنوان یک فریلنسر قادر هستم به شکل بهتری به مدیریت زمان و زندگی شخصی و اجتماعیم بپردازم.