واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار»     (HT-CSURE)

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)

Hooshyar-Tavandar Common Subsidiary Unit for Research & Engineering
واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار»     (HT-CSURE)

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)

Hooshyar-Tavandar Common Subsidiary Unit for Research & Engineering

۴ روش برای ایجاد فرهنگ نوآوری در یک کسب و کار نوپا

۴ روش برای ایجاد فرهنگ نوآوری در یک کسب و کار نوپا (استارتاپ)

نسخه PDFنسخه PDF
چهار روش برای ایجاد فرهنگ نوآوری در یک کسب و کار نوپا (استارتاپ)

اینکه در ابتدای کار، کسب و کارتان را به سمت نوآوری جهتدهی کنید شاید در میان اولویتهای استارتاپ شما نباشد؛ اگر اینگونه نیست، بد نیست در اولویتهای خود تجدید نظر کنید.

برندهای کسب و کارهای بزرگی چون گوگل، این غول دنیای فنآوری و اُگیلوی و ماتِر (Ogilvy & Mather)، بنیانگذار تبلیغات نوین، در حال تغییر راه و روش کسب و کار خود هستند و تجربیات آنها درسهای باارزشی برای کمک به رشد و توسعهی شرکتهای کوچک و استارتاپ‌ها فراهم میکند.

در ادامه چهار شیوهای که مدیران برای ترویج نوآوری در یک استارتاپ پیشنهاد میکنند را بررسی میکنیم.

۱. در جایگاه یک شریک تجاری قرار بگیرید، و یا شریکی پیدا کنید!

شرکتهای بزرگ معمولاً در نشان دادن واکنش به فنآوریهای جدید و نوآوریها کند عمل میکنند. شرکت TripAdvisor و آمازون هر دو از شکایتهایی دربارهی نقدهای جعلی که به منظور ارتقا و یا تخریب بعضی هتلها یا کتابها در وبسایتهایشان نوشته شده بود، آسیب دیدهاند. اما برخی برندهای شناخته شده برای جبران ضعفهایی از این قبیل (کند بودن در پذیرفتن و همراهی با نوآوری!) شروع به همکاری با شریکهای تجاری کوچکتر مثل شرکتهای نرم افزاری یا فنآوریِ اجتماعی کردهاند.

برای مثال، بخش ردورکس در اگیلوی از شبکهای جهانی از تیمهای طراحی و تولید که در انواع  رسانههای سنتی و دیجیتال فعال هستند بهره میبرد. به گفته هاوارد ریسین (Howard Rissin)، مدیر مشاورهی دیجیتال در اُگیلوی و مدیر پروژهی تعاملی در ردورکس، این تیم به صورت یک گروه تاکتیکی طراحی شده؛ "ما دیگر نگران خلق و توسعهی چیزی از صفر نیستیم. آنچه ما میخواهیم شرکایی با جعبهای پر از راهحل است تا بتوانیم به مشتریان خود بگوییم که همیشه آماده و مجهز هستیم."

(توضیح روزآفرین: منظور نویسنده از این پاراگراف این است که اگر شرکتی نوپا و در عین حال در زمرهی شرکتهای متوسط یا بزرگ هستید، به دلیل فرآیندهای موجود در شرکتهایی با این ابعاد، پذیرش نوآوریهای جدید (از قبیل استفاده از اپلیکیشنهایی که روزانه به بازار میآیند یا بهروزرسانیهایی که در فنآوریهای پیشین انجام میشود) زمانبر خواهد بود. برای بهروز بودن و حفظ یا ایجاد فرهنگ نوآوری در شرکت خود از کسب و کارهای نوپا که به دلیل ابعاد و اندازهی کوچک و محدود خود پویاتر هستند و مدام در حال تجربهی نوآوریهای بهروزند بهرهمند شوید. و اگر کسب و کار کوچک و نوپا (استارتاپ!) هستید سعی کنید با کمپانیهای بزرگتر ارتباط برقرار کنید، در صورت توان در قسمتی از پروژهها یا دپارتمانهای آنها شراکت کنید و یا مشاور آنها بشوید. در اینصورت مجبور هستید مدام نوآوریهای بهروز را دنبال کنید و این خود یکی از عواملیست که منجر به خلق یا حفظ فرهنگ نوآوری در کسب و کار نوپای شما میشود.)

 

۲. کارآفرین پرورش دهید.

با صراحت بگوییم، شکست حس مزخرفی است و رایان آینس (Ryan Aynes) شاهد زندهی آن است! این کارآفرین همیشه بازنده مؤسس یک شرکت تولید و پخش فیلم و یک شبکهی اجتماعی غیرانتفاعی بود که هر دو علایمی از موفقیت نشان دادند اما در نهایت به زمین خوردند. آینس میگوید اکثر کسب و کارهایش شکست خوردهاند! او پس از تعطیل کردن یکی از کسب و کارهایش نه ماه بیخانمان بود و کف زمین در مرکز جوانان مسیحی میخوابید! با این وجود او تسلیم نشده است. جدیدترین سرمایهگذاری او یک آژانس شبکهی اجتماعی و مرکز رشدی (incubator) به نام Edge Collective است. در طی چهار ماه این آژانس ۸ مشتری جلب کرد و تعداد کارمندانش دو برابر شد. آینس این موفقیت را تا حدی مدیون دادن آزادی خلاقانه و انعطافپذیری ِبیشتر به کارمندان برای تکمیل کارها در محیطهای مختلف و دیدن آنها در هیات "کارآفرینهایی" که قابلیت آوردن نوآوری به کسب و کار را دارند میداند.

(توضیح روزآفرین: گویا کسب و کار آخر رایان هم علیرغم پیشرفت جالب توجه آن در سال اول فعالیت، با شکست مواجه شده و این کارآفرین سریالی ِبازنده تجربه  شکست جدیدی را بدست آورده! سایت Edge Collective در تاریخ انتشار این مطلب در روزآفرین، از دسترس خارج است! اگر چه در صحت مورد شمارهی ۲ خللی وارد نمیکند. در ارتباط با این موضوع، یعنی پرورش کارآفرین درون کسب و کار خود که در اصطلاح به آن کارآفرینی سازمانی میگویند، در آینده مطالب بیشتری در روزآفرین ارائه خواهد شد.)

 

۳. محیط کار را عوض کنید.

مالکین شرکتهای بزرگ و استارتاپها چگونه محیطی مناسب برای تشویق نوآوری بهوجود میآورند؟ به گفتهی ریسین، اُگیلوی سعی کرده با ایجاد تغییرات فیزیکی و با باز نگهداشتن فضای کار با دفاتری بدون دیوار به این هدف برسد.

گوگل، که توسط مجله Fortune به عنوان دارندهی بهترین محیط کار نامیده شده، راهکار مشابهی پی گرفته است. اکثریت کارکنان گوگل در فضای کار یکدیگر سهیم هستند. خی لی (Khee Lee) رئیس توسعهی نمایندگی گوگل که هفت سال در این سمت بوده، میگوید: "مهمترین نکته دربارهی گوگل فرهنگ سازمانی آن است. ما تمرکز دیوانهواری بر نوآوری داریم!"

گوگل با زیرکی قانون مشهور ۷۰/۲۰/۱۰ خود را برای تداوم نوآوری حفظ کردهاست. لی معتقد است که کسب و کارهایی در هر مقیاس و اندازه میتوانند این فلسفه را اتخاذ کنند. به گفتهی او در حال حاضر این فلسفه عمدتاً توسط مهندسان گوگل که ۷۰ درصد وقت خود را صرف کار اصلیشان میکنند استفاده میشود. ۲۰ درصد وقت، معادل یک روز از پنج روز کاری در هفته، میتواند بر پروژههای بالقوه متمرکز شود و ۱۰ درصد وقت کارکنان میتواند صرف ایدههای دیوانهواری همچون ساخت آسانسور به ماه، که پیشنهاد یکی از کارکنان بود، شود! لی میگوید که ایدهی خلق جیمیل جزء همان ایدههای ۲۰ درصدی بود که در اوقاتی که رؤسا برای بازی با افکار کارکنان به آنها داده بودند برخاست.

 

۴. نوآوری را برونسپاری کنید.

جاستین برخیژن (Justin Barkhuizen)، یکی از استراتژیستهای ارشد بازاریابی بینالمللی شرکت SapientNitro، برای ترویج نوآوری پیشنهاد محیطهای جایگزین را ارائه میدهد. او توصیه میکند که باید به قواعد بازی در ارتش نگاه کرد و از "سلسله مراتب فرماندهی" که کارکنان را "متمرکز و هدفمند" نگه میدارد بهره برد. برخیژن در عین اینکه طرفدار گروههای قوی (آنها که کار را به سرانجام میرسانند!) است پیشنهاد میکند بخشهایی که شرکت برای نوآوری در آنها با مشکل مواجه است باید به بیرون سپرده شوند و سپس اطلاعات جدید در شرکت جذب شود تا بعدها از آن برای نوآوری استفاده گردد.  

(توضیح روزآفرین: البته الهام از سیستم "سلسله مراتب فرماندهی" ارتش، بهمنظور "هدفمند سازی" فعالیتهای کارکنان را با اتخاذ مدل مدیریت ارتشی اشتباه نگیرید! این نوع مدل مدیریتی قاتل خلاقیت و نوآوری در هر سازمانی است.)

 

شما چگونه در کسب و کار خود نوآوری ایجاد کردهاید؟ چه کارهایی برای حفظ فرهنگ نوآوری در کسب و کار خود انجام میدهید؟ لطفاً تجارب خود را برای استفاده دیگران به اشتراک بگذارید.

 

منبع:  Entrepreneur   |   ترجمه و تلخیص: روآفرین

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد