واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار»     (HT-CSURE)

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)

Hooshyar-Tavandar Common Subsidiary Unit for Research & Engineering
واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار»     (HT-CSURE)

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)

Hooshyar-Tavandar Common Subsidiary Unit for Research & Engineering

کشف خزه ای که آلودگی آب (شامل نیترات) را از بین می برد

کشف خزه ای که آلودگی آب را از بین می برد

سیناپرس: دانشمندان چینی پس از انجام تحقیقاتی نه ساله و بررسی هشتصد نمونه از خزه های سراسر جهان ، موفق به کشف نوعی ویژه از خزه ها شدند که با جذب نیترات ، پتاسیم و فلزهای سنگین از آب های آلوده ، این منابع آبی را تصفیه می کند .

پژوهشگران چینی موفق به شناسائی و کشف نوعی ویژه از خزه ها شده اند که از طریق تبدیل اکسید نیتروژن به مواد مغذی ، توانائی تصفیه آب های آلوده و پاکسازی منابع آبی را دارد .

گفتنی است این تیم تحقیقاتی به سرپرستی دانشمندی به نام ژائو های Zhao Hai در موسسه زیست شناسی چنگ دو Chengdu Institute of Biology از زیر مجموعه های آکادمی علوم چین Chinese Academy of Sciences ، موفق به شناسائی این نوع ویژه از خزه ها در بین هشتصد نمونه خزه جمع آوری شده از سراسر دنیا شد . این پژوهش ها از نه سال پیش آغاز شده بود . 

به گفته پژوهشگران این خزه علاوه بر ویژگی تصفیه آب دارای فواید دیگری نیز هست . بر اساس اطلاعات منتشر شده در این زمینه ، در صورتی که این خزه در تنها در یک درصد از دریاچه ها و برکه های چین کشت داده شود ، قادر به تولید سالانه یک میلون و 720  تن اتانول به صورت سالانه خواهد بود که ارزشی اقتصادی برابر با یک میلیارد و 680 میلیون دلار خواهد داشت . به گفته ژائو های ، بیش از هفتاد درصد رودها ، دریاچه ها و منابع آبی چین دچار آلودگی هستند و میزان اکسید نیتروژن آن ها بالا بوده و این موضوع بر زندگی جانوران آبزی تاثیرات نامطلوبی گذاشته است .

این پژوهشگر در ادامه تاکید کرد : " خزه ها کوچکترین گیاهان گلدار جهان محسوب می شوند . این گونه ویژه از خزه ها قابلیت جذب میزان بالائی از نیترات و فسفات  را داشته و همچنین می تواند آلودگی های ناشی از فلزات سنگین در آب ها را کاهش دهند . "

بر اساس آزمایش های انجام شده توسط این پژوهشگران ، تنها پس از هفت روز از کشت این خزه ها در آب های آلوده ، میزان آلودگی منابع آبی فوق کاهش بسیاری داشته و به حد استاندارد رسیده است .

گفتنی است روش تصفیه آب و استفاده از این خزه برای این منظور به طور رسمی از سوی پژوهشگران این تیم تحقیقاتی به ثبت رسیده است .

منبع

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد