واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار»     (HT-CSURE)

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)

Hooshyar-Tavandar Common Subsidiary Unit for Research & Engineering
واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار»     (HT-CSURE)

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)

Hooshyar-Tavandar Common Subsidiary Unit for Research & Engineering

WaveNet یک ژنراتور با قابلیت تولید انرژی الکتریکی از امواج است

نویسنده: حسین خلیلی صفا یکشنبه, 16 آذر 1393 ساعت 19:00 نظر (6)
شبکه‌ی تولید برق WaveNetشبکه‌ی تولید برق WaveNet

با تغییر رویکرد در قبال تولید و مصرف انرژی، بسیاری از کمپانی درصدد یافتن راه‌های جدید به منظور استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر هستند. کمپانی اسکاتلندی اَلبَتِرن، شبکه‌ای از ژنراتورهای متصل به شناورها را مورد استفاده قرار می‌دهند که WaveNet نام داشته و قادرند انرژی امواج را به انرژی الکتریکی تبدیل کنند.



 وِیونت مجموعه‌ای از شناورهای معلق روی سطح آب است که از طریق بازوهایی به به یک ژنوراتور مرکزی متصل شده‌اند. با بالا و پایین شدن این شناورها روی آب، بازوهای متصل شده به هم حرکت کرده و نهایتا انرژی امواج از این طریق تبدیل به انرژی جنبشی می شود. هر مجموعه قادر است به حداکثر سه شناور متصل شود. اتصال شناورها به یکدیگر هر مجموعه‌ی سه تایی را به هم وصل می‌کند که ماحصل آن ایجاد شبکه‌ی گسترده‌ای از شناورها با بازوهای منعطف است. براساس اطلاعات ارائه شده به هر میزانی که این شبکه گسترده‌تر باشد، انرژی الکتریکی بیشتری تولید شده و در نتیجه سیستم بهینه‌تر عمل می‌کند. با گسترش دامنه‌ی شبکه‌ی ویونت، کوچک‌ترین امواج نیز منجر به جنبش شناورها و در نتیجه‌ تولید انرژی الکتریکی می‌شود. البترن برای توسعه‌ی شبکه‌ای از شناورها به وسعت ۱.۲۵ کیلومتر مربع برنامه‌ریزی کرده است. این شبکه قادر است انرژی الکتریکی برابر ۱۰۰ مگاوات را تولید کند. البترن امیدوار است تا در سال ۲۰۲۴ میلادی این شبکه را به بهره‌برداری برساند.

 ویونت چگونه کار می‌کند

 هر واحد تولید انرژی در شبکه‌ی ویونت شامل یک محور مرکزی است که با استفاده از بازوهایی به شناورهای معلق روی سطح آب متصل شده است. شناورهای معلق روی سطح آب با استفاده از پمپ‌های مفصل‌داری به سازه‌ی اصلی متصل می‌شوند. با ایجاد امواج در سطح آب و حرکت کردن شناورها، بازوها نیز حرکت می‌کنند که نتیجه‌ی آن ایجاد انرژی هیدرولیک از طریق پمپ‌های متصل شده روی بازوها است.

همانطور که گفتیم، هر سازه‌ی مستقل را می‌توان از طریق شناورها به یکدیگر متصل کرد که نتیجه‌ی آن بزرگ شدن شبکه و گسترش آن است. براساس دستاوردهای البترن، بزرگ شدن شبکه منجر به بهبود عملکرد تولید انرژی بصورت تصاعدی می‌شود.

WaveNet 2

با توجه به اینکه شناورهای معلق روی آب به یکدیگر متصل هستند، کوچکترین موجی که وارد شبکه‌ی این شناورها شود، منجر به تحرک همه‌ی شناورها و در نتیجه حرکت بازوها در ابعاد مختلف می‌شود. این موضوع منجر به شروع به کار تمام بازوها و در نتیجه تولید انرژی هیدرولیک توسط گستره‌ی وسیعی از ژنراتورها می‌شود.

 با استفاده از سیستم هیدوراستاتیک تغییر انرژی، بازوهای مجهز به ژنراتورهای هیدرولیک، انرژی جمع‌آوری شده را در سازه‌ی مرکزی به این سیستم تحویل می‌دهند که خروجی آن انرژی الکتریکی است.

مزایای سیستم ویونت

با توجه به اینکه ویونت بصورت خطی گسترش می‌یابد، این سیستم قادر است تا در ۵ حالت از مجموع ۶ حالت حرکت امواج انرژی تولید کند. همچنین اتصال به هم و ایجاد شبکه‌ی گسترده منجر به تقسیم فشار وارد شده و در نتیجه مقاومت در برابر امواج سهمگین می‌شود.

WaveNet 1

با توجه به جای گرفتن بخش بزرگی از سازه‌ی مورد نظر در زیر آب، تنها قسمت قابل مشاهده، بخشی از شناورها است که روی آب قرار گرفته‌اند.

اندازه‌ی هر ماژول

هر ماژول مورد استفاده در شبکه‌ی ویونت در سه اندازه ی مختلف تولید می‌شود. این ماژول‌ها در سواحل اسکاتلند در حال گذراندن دوره‌های آزمایشی هستند. کوچکترین ماژول مورد استفاده ارتفاعی برابر ۶ متر دارد و قادر است ۷.۵ کیلووات انرزی الکتریکی تولید کند. نمونه‌ی ۱۲ متری ظرفیت تولیدی برابر ۷۵ کیلووات دارد. نمونه‌ی ۲۴ متری نیز ظرفیتی برابر ۷۵۰ کیلووات دارد.

WaveNet 3

البترن وعده‌ی ساخت یک شبکه‌ ویونت را تا سال ۲۰۲۴ داده است. براساس اطلاعات منتشر شده این شبکه از ۱۳۵ ماژول  ۲۴ متری تشکیل می شود که مساحتی بالغ بر ۱۲۵۰ در ۲۵۰ متر را اشغال می‌کند. هزینه‌ی تولید هر مگاوات برق با استفاده از این روش ۱۶۰ تا ۲۳۵ دلار است که در مقایسه با سایر روش‌های تولید انرژی تجدیدپذیر همچون انرژی خورشیدی و بادی بسیار گران‌تر تمام می‌شود.

البترن مشتریان خود را تجارت‌هایی می‌بیند که دور از سواحل قرار دارند. از جمله‌ی این موارد می‌توان به سکوهای نفتی، ایجادشبکه‌ی ارتباطی ریموت در دریاهایی با طبیعت وحشی اشاره کرد. نظر شما در این خصوص چیست؟

امتیاز دهید 
 
(0 رای‌)
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد