ایرانیان مقیم چین که دو ماه اخیر را با بیماری کرونا درگیر بوده اند تجربه های ذیقیمتی دارند که استفاده از آن میتواند ما را در عبور از بحران کرونا یاری کند.
به گزارش عصر ایران یکی از ایرانیان مقیم چین تجربه و توصیه هایی را برای محافظت فردی از ابتلا به ویروس کرونا ارائه کرده که به نقل از کانال محمد رضا جلایی پور در ادامه می خوانید:
بخش کوچکی از تجربهٔ این شرایط در چین را با شما در میان میگذارم و امیدوارم به کار بیاد.
استانی که ما هستیم به اندازهٔ ایران جمعیت داره. هشتاد میلیون. با تراکم جمعیتی بسیار بالاتر.
تا امروز ششصد و سی و یک نفر آمار ابتلا. آمار کشته صفر!
آمار ابتلای جدید یک هفتهست که صفر هست. توی دل چین. وسط کرونا.
تنها دلیلش تعطیلی اجباری، ایجاد محدودیت شدید برای تردد و چک کردن متناوب افراد در فضاهای عمومی و اجبار به استفادهٔ همگانی از ماسک، حتی روی موتور یا در ماشین شخصی با شیشههای بالا. عملا تعطیلی و محدودیت تردد مردم رو مجبور به خانهنشینی کرده برای بیش از یک ماه.
ترددهای بین شهری و بین استانی هم به شدت تحت کنترل و محدودیت هست.
با این وجود که بعضی مشاغل اجازه شروع فعالیت پیدا کردن، مشاغلی که با تجمع مردم در ارتباط هست طبق اطلاعیه دیروز تا اطلاع ثانوی به همین شکل ممنوع خواهد بود. مدت نامعلوم.
من وضعیت مدیریت این مساله در ایران رو درک میکنم و با توجه به تجربه خودم و همه دوستان چینی خودم، راه حلهای عبور از بحران اینهاست:
1- در بیرون منزل همه اشیا رو آلوده و همه افراد رو ناقل در نظر بگیرید.
2- حتی الامکان بیرون رفتن از منزل رو کنسل کنید.
3- اگر مجبورید سر کار برید همیشه ماسک و دستکش داشته باشید و به کسی اجازه ندید در محیط کار شما بدون ماسک وارد بشه.
4- خواهرم بیاد، برم پیش داداشم، دوستام جمع شدن، مامانمو ببینم رو.... فراموش کنید. کسایی که دید و بازدید میرن هیچ فرقی با کسایی که حرم میرن ندارن. حتی دیدن یک نفر... نزدیکترین فرد.
5- بخصوص به دیدن پدر و مادرها نرید. شاید ریسک این بیماری برای شما کم باشه چون جوانید، ولی اگر شما ناقل باشید برای افراد مسن خیلی خطرناکه. ترتیبی بدید که کسی به دیدن پدر و مادرتون نره، حتی عید.
6- در مجتمع مسکونی خودتون میتونید با توافق ساکنین قانون بذارید برای تردد. اینجوری اونها رو هم آگاه میکنید.
7- از همه مهمتر امنیت روانی خودتون و خانوادتون. اینجا خیلیها سر این مسائل آسیب دیدن تا بفهمن که پیگیری آمار و اخبار به هیچ کارشون نمیاد. امروز هم اگر من نمیرفتم به قسمت بهداشت در ویچت سر بزنم حتی حدود آمار رو هم نمیدونستم.
8- در حضور بچهها حرف از بیماری نزنید.
9- با پدر و مادر هر روز در ارتباط تصویری باشید. اونا، هم نگران خودشونن هم شما و هم حساسترن به لحاظ روحی.
10- با آشنایان در ارتباط تلفنی یا تصویری مداوم باشید و برای بیرون نرفتن همدیگر رو تشویق کنید.
11- از لحاظ روحی خودتون و خانوادهتون رو آماده کنید که اگر نیاز بود بتونید مدت طولانی در منزل بمونید و فشار روحی بهتون وارد نشه.
12- با نشون کردن چند تا تاکسی یا موتوری و چند تا سوپرمارکت کوچک محله میتونید از خونه بیرون نرید و دم در تحویل بگیرید، ضمن اینکه به کار اون بندگان خدا هم کمی رونق میدید. من اینجا بیش از یک ماه هست که تنهایی در منزل هستم و حتی برای خرید هم اجازه بیرون رفتن از محوطه مجتمع رو ندارم.
13- عناصر شادی رو در منزل بیشتر کنید تا نیاز احساس نکنید که برید بیرون و دید و بازدید.
14- به اطرافیانی که کسب و کارشون آسیب زیادی میبینه قوت قلب بدید به طور مداوم و اصلا خبرهای بد رو پیگیری یا منتشر نکنید. به هیچکس کمک نمیکنه.
15- پیشگیری از این بیماری بسیار ساده ست. تنها کاری که باید بکنید اینکه از محیطهایی که احتمالا افراد آلوده هستن دوری کنید. در شرایط فعلی ایران یعنی کلا بیرون نرید.
__________________________
بیشتر بخوانید
توصیههای سازمان بهداشت جهانی در خصوص مقابله با ویروس کرونا
توصیه های پزشکی برای بیماران مشکوک به کرونای خفیف
توصیههای مهم یونیسف به خانوادهها/ اگر فرزندم علائم کرونا داشت چه کار کنم؟
سخنگوی
وزارت بهداشت از افزایش صعودی کروناویروس در سه استان خبر داد و گفت:
افزایش آمار در گلستان نشان میدهد که این استان در حال تبدیل شدن به کانون
شیوع کووید ۱۹ است.
به گزارش ایسنا، دکتر کیانوش جهانپور با اشاره به برخی شایعهپردازیها و ارائه آمار و اطلاعات نادرست و ضد و نقیض از برخی شبکههای ماهوارهای و رسانههای معاند، گفت: آنچه که ما به عنوان آمار قطعی منتشر میکنیم، آخرین آماری است که بر اساس یافتههای قطعی آزمایشگاهی حاصل شده است که ممکن است با یافتههای بالینی اولیه متفاوت باشد؛ بهطوری که گرچه آزمایش اولیه به همراه علائم، برای آغاز درمان کافی است، اما از نظر اپیدمیولوژیک و به لحاظ مدیریتی تا زمانیکه آزمایشهای نهایی قطعی نشوند، این موارد را به عنوان مورد ابتلای قابل ارائه در آمار رسمی قلمداد نمیکنیم.
وی افزود: همچنین تعداد موارد مشکوک به کرونا بسیار بیش از چیزی است که در نتایج آزمایشگاهی به عنوان مبتلای قطعی به کووید ۱۹ مطرح میشود. شاید حداکثر ۱۰ تا ۱۵ درصد افراد مشکوک، با تشخیص آزمایشگاهی به عنوان مورد قطعی ابتلای به کووید ۱۹ محسوب شوند. در بسیاری از موارد ممکن است افراد به سندرومهای حاد تنفسی و یا عفونتهای تنفسی دیگری مبتلا شوند که با تابلوی مشکوک بستری شده و تحت مراقبت قرار میگیرند. حتی ممکن است وضعیت شدیدتری نسبت به برخی بیماران کووید ۱۹ هم داشته باشند، اما نهایتا یافتههای آزمایشگاهی ما را به سمت تشخیص کووید ۱۹ این افراد نخواهد برد. بنابراین وقتی گزارش میشود که در یک بیمارستان ۵۰ یا ۱۰۰ نفر مشکوک به کرونا ویروس جدید بستری هستند، اما در یافتههای آزمایشگاهی نهایتا ۱۰ تا ۱۵ درصد آنها مبتلا هستند.
وی با بیان اینکه افزایش آمار در گلستان نشان میدهد که این استان در حال تبدیل شدن به کانون شیوع کووید ۱۹ است، گفت: به نظر میآید که افزایش مبتلایان را به صورت چشمگیری در گلستان شاهد هستیم. همچنین در استان اصفهان و با توجه به نزدیکی به کاشان، به نظر میآید که تعداد مبتلایان در کاشان هم با یک شیب تند صعودی رو به افزایش است. همچنین در استان مرکزی هم با توجه به نزدیکی به قم به نظر میآید که تعداد موارد مشکوک به بیماری کووید ۱۹ در حال افزایش است.
جهانپور با تاکیدبر لزوم خودمراقبتی و رعایت بهداشت از سوی مردم، گفت: در بسیاری از استانها این حساسیت ایجاد شده است که از مردم سپاسگزاریم. در عین حال مجددا تاکید میکنیم که بحث خودمراقبتی، کاهش تردد و مراوادات، کاهش رفتوآمدها و سفرهای بینشهری و درونشهری و رعایت نکات بهداشتی را رعایت کنند. بهویژه افرادی که پا به سن گذاشتهاند، مبتلایان به بیماریهای خاص و مزمن مانند دیابت و... و حتی افرادی که داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی مصرف میکنند، افرادی که تحت شیمیدرمانی بوده و هستند حتما ملاحظات جدیتری داشته باشند.
وی تاکید کرد: افراد حتما در خانهها بمانند. زیرا امنترین مکان در برابر بیماری کووید ۱۹ خانهها و شهرهای خودمان است. مردم ترددها را کاهش داده و به هیچ وجه در تجمعاتی اعم از مراسم ترحیم و... شرکت نکنند. در عین حال از رسانهها هم تشکر میکنم که اطلاعرسانی و آموزش عمومی بینظیری را در این حوزه انجام دادند.