یککارشناس ارشد تغذیه و رژیم
درمانی با بیان اینکه حرارت دیدن کربوهیدرات منجر به ایجاد ترکیب
آکریلامید میشود، گفت: این ترکیب بسیار خطرناک و سرطانزا است.
زهرا
احدی در گفت و گو با ایسنا گفت: خوردن نان برشته و نیم سوخته، ته دیگ،
چیپس و غذاهای سرخ کردنی به دلیل ایجاد ترکیب آکریلامید سرطانزا هستند.
احدی
افزود: دود سیگار، قهوه حرارت دیده و برشته شده، بیسکویتها، سوسیس و
غلاتی که بالای ۱۲۰ درجه حرارت میبینند نیز حاوی آکریلامید هستند.
وی
تصریح کرد: توصیه میشود که مراقب حرارت دیدن بیش از حد کربوهیدراتها
باشیم و از خوردن موادغذایی ذکر شده مانند نان نیمسوخته، چیپس وسایر
منابع آکریلامید پرهیز کنیم.
وی در توضیح ترکیب شیمیایی آکریلامید
گفت: اکریلامید یک ترکیب اسیدی و مضر است که فرمول آن C۳H۵NO است و در اثر
حرارت دیدن کربوهیدراتها با دمای بالا ایجاد میشود.
وی آکریلامید
را جزو ترکیباتی برشمرد که توسط سیستم سلامت و غذای بسیاری از کشورها ممنوع
شده است و نباید در مواد غذایی وجود داشته باشد.
این کارشناس تغذیه
با اشاره به اینکه در مدلهای حیوانی آکریلامید جزو ترکیبات سرطانزا است،
تصریح کرد: این ترکیب حتی از طریق پوست جذب میشود و در ایجاد سرطانهای
غدد آدرنال، تیروئید، ریهها وبیضه و غدد جنسی تأثیر دارد.
احدی ادامه داد: در مواقعی که تماس با آکریلامید زیاد باشد در کبد، کلیهها، بیضهها و طحال تجمع پیدا میکند و بسیار مضر است.
یکشنبه 26 آبان 1398 ساعت 02:12