رایورز - مخترعان موفق به ساخت یک باتری منحصر به فرد شدهاند که بر اساس استفاده از نور کارکرده و میتواند انرژی مورد نیاز خود را نیز تامین کند.
به گزارش رایورز از وبسایت خبری engadget، دانشمندان برای مدتهای طولانی به دنبال یافتن راهکاری برای رفع مشکل باتریها هستند و در این میان استفاده از سلولهای خورشیدی نیز برای این کار مفید نبوده است زیرا این سلولها تنها قابلیت جذب نیروی ساطع شده از خورشید را دارند و امکان ذخیرهسازی آن در آنها وجود ندارد.
به همین دلیل نیز ذخیره انرژی به دست آمده مجددا به باتریهایی سپرده میشود که از نظر فناوری به عنوان نقطه ضعف تمامی دستگاههای امروزی محسوب میشوند، البته تنها مشکل در این میان را نمیتوان عملکرد ضعیف باتری در نگه داشتن و ارائه انرژی دانست و باتریهای لیتیومی در خود مواد شیمایی بسیار خطرناکی دارند که استفاده از آنها را دشوار ساخته است ولی به نظر میرسد که سرانجام دانشمندان هندی به راه حلی برای این موضوع دست پیدا کردهاند.
یک تیم از دانشمندان شبه قاره هند با استفاده از روشی مدرن موفق به ساخت یک باتری ویژه شدهاند که هم توانایی جذب نیرو از خورشید را داشته و هم میتواند این نیرو را درون خود ذخیره کرده و حتی برای خود بازیابی و تولید مجدد کند.
این باتری از ساختار مایعی از جنس نیترات تیتانیوم به عنوان آنود استفاده کرده است که موجب میشود که این ماده در این باتری سیال باشد. به این ترتیب این باتری میتواند در حین ارائه نیرو به دستگاههای خارجی، انرژی مورد نیاز خود را نیز مجددا تامین کرده و آن را ذخیره نماید.
البته این باتری هنوز به مرحله نهایی از طراحی نرسیده است و در حال حاضر تنها میتواند یک فن برقی یا یک لامپ الایدی را برای مدت زمانی نزدیک به سی ثانیه فعال نگاه دارد ولی نوع رویکرد فناوری آن میتواند آینده باتریهای جهان را رقم بزند.