در دنیای کارآفرینی و کسب و کار، برای راهاندازی یک استارتاپ موفق، به چیزی بیش از یک ایدهی خوب نیاز است؛ به فناوری صحیح، داشتن درکی واضح از مشکلی که در پی حل آن هستید، به آگاهی کامل از وضعیت بازار و رقبا، چشمانداز درست آینده و به تیمی که برای اجرای ایدهی کارآفرینانه به آن اعتماد دارید. بسیاری از استارتاپها با اشتیاق وارد دنیای کارآفرینی میشوند ولی پس از چند ماه متوجه میشوند که مدل کسب و کار پایداری ندارند؛ منابع درست در اختیارشان نیست، و یا به بازار بیش از حد شلوغی وارد شدهاند. همیشه پیش از شروع کارآفرینی تصورات اشتباهی دربارهی آنچه در انتظار شما خواهد بود وجود دارد. بهترین کار این است که تا حد ممکن و واقعبینانه این تصورات اشتباه را در همان آغاز کارآفرینی اصلاح کنید.
بیائید فرض کنیم ایدهای عالی دارید، آدمهایی متخصص و عملگرا در اطرافتان هستند، و شور و هیجان ساختن چیزی تحسین برانگیز را هم در خود دارید. برای ساخت کسب و کار موفق دانستن چه مطالبی در همان آغاز حیاتی است؟
در این مطلب به ۷ تصور اشتباه که کارآفرینان باید در آغاز کار آنها را اصلاح کنند اشاره شده است.
۱. اگر کسی را مجاب به سرمایهگذاری کردید، بدون دریافت چک از او خداحافظی نکنید!
اگر ارائهای بینقص انجام میدهید و پاسخی مثبت دریافت میکنید و بعد خوشبینانه منتظر آینده مینشینید، این اشتباه است! واقعیت این است که سرمایهگذاران فردای آن روز از خواب برنمیخیزند و بلافاصله به یاد بیاورند که برای شما چک بفرستند. باید آنها را در صحنه وقتی مقابلشان ایستادهاید به چنگ بیاورید. به جای صبر کردن کنار صندوق پست روی سرمایهگذاران فشار بگذارید تا تصمیم بگیرند.
۲. هر آن چیزی که "بله" نیست را یک "نه" در نظر بگیرید!
این نکته بهخصوص در زمان درخواست برای پول، شریک یا منابع دیگر درست است. پذیرش این موضوع در اوایل کارآفرینی کار سختی است، خصوصاً وقتی واکنشهای تشویقکننده را میبینید. این موضوع خیلی به شما کمک خواهد کرد تا به ارزش زمان فکر کنید. بیش از حد برای هیچ چیزی صبر نکنید، اگر از یکی از سرمایهگذاران خبری نشد، به سراغ دیگری بروید. تمام وقت خود را صرف دریافت پاسخ یا بازخورد از یک مشتری خاص نکنید. خیلی سرراست به قضیه فکر کنید، در این موارد یا جواب یک "بله" واضح است یا غیر از آن هر چه هست "خیر" تلقی میگردد.
۳. گروه مناسب و شانس یا فرصت طلایی!
توجه کنید که یک اپلیکیشن جالب هیچ یک از این دو مورد نیست. موفقیت وابسته به توانایی ساخت محصولی عالی در بازاری که برای آن آمادگی دارد است.
۴. سرمایهگذارانی که دست رد به سینه شما میزنند و تاکید میکنند این موضوع "به خاطر تیم استارتاپ شما نبود"، به احتمال ۹۹% به همان دلیل بوده است!
ممکن است فکر کنید علت سرمایهگذاری نکردن آنها ایرادی در اپلیکیشن یا بهطور کلی محصول استارتاپ شماست، اما به احتمال زیاد به خاطر گروه شماست. سرمایهگذار اطمینان ندارد که تیم شما میتواند کار را به سرانجام برساند یا نه، و در عین حال مؤدب است. اگر دائماً "نه" میشنوید وقت آن رسیده که با جدیت تیم خود را ارزیابی کنید و به سرعت تغییراتی برای موفق شدن ایجاد کنید.
۵. از تصمیم به چرخش (Pivot) در استارتاپ خود نترسید، هرچند از خود چرخش باید ترسید.
سفر کارآفرینی و استارتاپی فرآیند یادگیری است. ما در طول مسیر یاد میگیریم چه چیزهایی جواب میدهند، چه چیزهایی جواب نمیدهند و کجا فرصتهای واقعی پنهان شدهاند. ممکن است حتی تصمیم بگیریم به سمتی کاملاً متفاوت تغییر مسیر دهیم.
فقط آگاه باشید چرخش ممکن است به شما فرصتهای بیشتری بدهد، اما قرار نیست همهی مشکلاتی که پیش از چرخش تجربه کرده بودید را یکباره حل کند. نیازی به اشاره هم نیست که کار سختی است! پس آماده باشید.
۶. صفحات گسترده (Spreadsheet) برای کارآفرینان پول چاپ نمیکنند!
صغحات گسترده ماشین چاپ پول نیستند. پول روی درخت یا نقشهکشیهای خوش آب و رنگ شما نیز نمیروید. تنها مساله مسلم دربارهی پیشبینیها این است که همیشه اشتباه هستند!! هرچه زودتر با این امر بدیهی کنار بیایید، همه چیز راحتتر خواهد شد. روی اجرا تمرکز کنید، نه روی صفحات گسترده Excel و امثال آن.
۷. برای حل مشکلات، با استخدام شخص جدید برای خود دام درست نکنید!
در روزهای اول کسب و کار خود، زیر حجم پیمانکارهایی که عاشق کمک به توسعه، بازاریابی، جذب سرمایه، استخدام، تحویل قهوه و هر چیزی که فکرش را بکنید هستند غرق خواهید شد. وقتتان را تلف نکنید، بهخصوص برای توضیح دادن کسب و کارتان به نیروی جدید. آنها نقدینگی با ارزش شما را با نتایج غالباً ناامید کننده تهی خواهند کرد. تا جایی که میشود مشکلات را خودتان حل کنید. اگر ترکیب گروه بنیانگذاران خوب انتخاب شده باشد با صرف کمی وقت و انرژی بیشتر قادر خواهید بود مشکلات را خودتان حل کنید.
شروع یک استارتاپ در لیست کوتاه پرچالشترین کارهایی که تا به حال انجام دادهاید خواهد بود. در دنیای کارآفرینی برای موفق شدن باید تیم خوب و فرصت طلایی داشته باشید و مطمئن شوید که همیشه در حال حرکت رو به جلو هستید. استارتاپ شما در هر مرحلهای که باشد، دو دستی خود را نگه دارید. کارآفرینی مسیری پرفراز و نشیب است، اما در طول راه چیزهای زیادی یاد خواهید گرفت.
منبع | ترجمه: روزآفرین