دکتر رکسانا غنایی، فوق تخصص بیماری های عفونی اطفال از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در گفت و گو با سیناپرس با بیان اینکه در حال حاضر ایمن سازی در کشور درباره بسیاری از بیماری های عفونی با سطح پوشش قابل توجهی انجام می شود گفت: ایران با پوشش 98 درصدی واکسن بیماریهای شایع ،جایگاه خوبی در دنیا دارد.
وی یکی از مهمترین مشکلات در بهداشت را بیماری های قابل انتقال از دام به انسان (زئونوزیس) عنوان کرد و افزود: برای مثال یکی از بیماری های رایج در کشور تب مالت است؛ علت رواج این بیماری این است که واکسن تب مالت قیمت بالایی دارد و دسترسی به آن کم است از این رو دام های ما آلوده اند.
غنایی ادامه داد: بیماری تب مالت از طریق لبنیات آلوده دامی منتقل می شود.البته در صورتی که همین محصولات لبنی جوشیده شود جلوی این بیماری گرفته می شود.
بیماری های گوارشی، رایج ترین بیماری های واگیردار
غنایی بیماریهای گوارشی مانند حصبه و وبا را در دسته بیمارهای بسیار رایج واگیردار عنوان کرد و گفت: منشا این بیماری ها آب و مواد غذایی ناسالم است.
وی اضافه کرد: حفظ آب ها از آلودگی از جمله ضد عفونی کردن آب، تامین آب آشامیدنی مناسب و دفع اصولی فاضلاب ها از جمله راههای جلوگیری از این دست بیماری ها هستند.
غنایی با تاکید بر اینکه ما در مورد بیماری های گوارشی (اسهال و استفراغ که با بهداشت پایین مرتبط است ) آمار خیلی پایینی داریم افزود: این آمار پائین نشان دهنده دسترسی به امکانات پزشکی حتی در مناطق دورافتاده کشور است.
فوق تخصص بیماری های عفونی اطفال همچنین از دیگر بیماری های عفونی رایج درکشور بیماری سالک دانست و گفت: این بیماری توسط پشه خاکی منتقل می شود و عامل مرگ و میر کودکان کمتر از یک سال است.
وی افزود: برای جلوگیری از بروز این بیماری باید محل زندگی این نوع پشه را محدود کرد که از جمله این محل ها می توان به آب راکد و درزهای کهنه دیوار هااشاره کرد.