واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار»     (HT-CSURE)

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)

Hooshyar-Tavandar Common Subsidiary Unit for Research & Engineering
واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار»     (HT-CSURE)

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)

Hooshyar-Tavandar Common Subsidiary Unit for Research & Engineering

۶ راز کارآفرینان شاد

۶ راز کارآفرینان شاد (از روزآفرین)

نسخه PDFنسخه PDF
6 راز کارآفرینان شاد

بسیاری از آدم‌ها بدین دلیل کارآفرینی و کارآفرین بودن را انتخاب می‌کنند چون به‌دنبال انجام کاری راضی‌کننده‌تر هستند. هم‌چنین ممکن است این افراد از فشار روزانه‌ی کلیشه‌ای محیط کار ناراضی باشند و شاید به‌دنبال به‌دست‌آوردن کنترل بیشتری بر روی وظایف روزانه‌ی خود باشند؛ علاوه‌ بر این،  شاید می‌خواهند محصول، خدماتی و تغییری معنادار خلق بکنند. دلیل تمایل آن‌ها به کارآفرینی هرچه که باشد، کارآفرینان عموماً با این توقع و تفکر وارد دنیای کسب و کار می‌شوند که کارآفرینی آنها را شادتر خواهدکرد.

بااینکه معمولاً برای کارآفرینان تازه‌‌وارد «کارکردن» رضایت‌بخش است، اما احتمال نامطلوب سرخوردگی نیز وجوددارد. سختی‌ها و چالش‌های کارآفرینی به مرور و در طول زمان این قابلیت را دارد که باعث ساییده‌شدن روح و جسم شما بشود، روابط اجتماعی شما در معرض خطر قرار دهد و در مسیر خوشبختی شما مانع ایجاد کند.

البته لزوماً این اتفاق برای همه‌ی کارآفرینان رخ نمی‌دهد؛ خوش‌بختانه راه‌های فراری هم وجوددارد!

تغییرات محیطی و رفتاری متعددی وجود دارد که شما، به‌عنوان یک کارآفرین، می‌توانید برای جلوگیری یا رفع نارضایتی و رسیدن به شادی و نشاط و حفظ این احساسات انجام بدهید؛ در ادامه ۶ راز کارآفرینان شاد معرفی می‌شود:

۱. محیط ایده‌آل خود را ایجاد کنید

طراحی و ایجاد یک محیط کار ایده‌آل، شانس شکل دادن موقعیت مناسب در شرکت و تثبیت آن‌را در اختیار شما در قرارمی‌دهد. شما رئیس هستید. شما قوانین را وضع می‌کنید. شما ساعت کاری را تعیین می‌کنید. دقت کنید تا محیطی بسازید که شما را خوشحال خواهدکرد، و اگر متوجه شدید که محیطی که برای کسب و کار کوچک یا استارتاپ خود ساخته‌اید، محیط ایده‌آل‌تان نیست، از تغییر آن نترسید.

شاید به‌این نتیجه برسید که داشتن دفتر کاری بدون دیوار یا طراحی اتاقکی جمع و جور همان‌چیزی است که برای شادبودن در سر کار بدان نیازدارید. ممکن است متوجه شوید کارکردن از خانه، سه روز در هفته مثلاً، برای شادماندن شما ضروری است. محیط‌ها، موقعیت‌ها و اتمسفرهای مختلف را آزمایش کنید تا محیط کار ایده‌آل خود را پیداکنید؛ محیطی که واقعاً جواب نیازهای روحی شما را می‌دهد و به خوشحالی شما کمک می‌کند. وقتی آن محیط را پیداکردید به آن پایبند بمانید.

۲. استراحت کنید!

به‌عنوان کارآفرین، کم یا زیاد، شما مسئول همه‌ی آن کاری که می‌کنید هستید. جذاب به‌نظر می‌آید، اما یک عیب دارد: اکثر کارآفرینان آن‌قدر مشتاق به‌ثمررسیدن ایده‌های خود هستند که هرگز نمی‌خواهند کارکردن را متوقف کنند. با درمعرض‌خطر قراردادن سلامت جسمی و روانی خود، ۱۰۰ ساعت در هفته کارمی‌کنند، شب‌ها در دفتر کار خود می‌خوابند و به‌طور کلی هرآن‌چه لازم باشد انجام می‌دهند تا کارهای بیشتری را به‌سرانجام برسانند.

(مرتبط: ۵ روش مدیریت زمان در کارآفرینی)

تمایل به سخت کارکردن ذهنیتی لازم و البته قابل تحسین برای کارآفرینان است، اما هرکس ظرفیتی محدود دارد. از استراحت‌کردن نترسید، چه ۱۰ دقیقه تنفس در طول روز باشد و چه تعطیلات یک هفته‌ای تابستانی. به استراحت‌کردن به‌عنوان تلف‌کردن وقت نگاه نکنید، استراحت را توقفی کوتاه برای گرفتن انرژی جهت ادامه‌ی بهتر فعالیت‌های خود بدانید.

۳. اولویت را به خانواده‌ی خود بدهید.

فارغ از اینکه چه‌قدر دوست دارید که کسب و کارتان به موفقیت برسد، خانواده همیشه باید اولویت اول باشد. آن‌ها کسانی هستند که شما بدون قید و شرط دوستشان دارید. آدم‌هایی هستند که مدتها پیش از اینکه شما کارآفرینی را شروع کنید درکنار شما بودند، و مدت‌ها بعد از اتمام فعالیت شما در این کسب و کار هم در کنار شما خواهند بود.

زمان کالای باارزشی است، و نباید آن‌قدر برای کار وقت بگذارید که مهم‌ترین آدم‌های زندگی‌تان را فراموش کنید. برنامه‌ی کاری خود را بازبینی کنید، یک روز مرخصی بگیرید، هر کاری که لازم است انجام دهید تا بتوانید زمانی را در کنار خانواده با لذت بگذرانید. مطمئن باشید از این کار پشیمان نخواهید شد.

۴. افرادی را استخدام کنید که قابل اتکا باشند.

به‌عنوان کارآفرین، شما در کسب و کارتان آن کسی هستید که تصمیمات نهایی را می‌گیرد، اما کار اصلی اجرایی را کسانی انجام می‌دهند که شما استخدام کرده‌اید. مطمئن شوید کسب و کار شما پر از آدم‌هایی است که می‌توانید به آنها اعتماد کنید تا کار را به نحو احسن انجام دهند، و در عین حال افرادی باشند که شما از بودن در کنار آن‌ها صادقانه لذت می‌برید. اگر شرکت شما پر از آدم‌های مطبوع و سخت‌کوش باشد، خیلی کم‌تر نگران و مضطرب موفقیت کسب و کارتان خواهید بود و استراحت‌های لازمی که برای خود در نظر می‌گیرید نیز برای شما آسان‌تر خواهدبود.

۵. شکست را بپذیرید

شکست بخشی از کارآفرینی و هر کسب و کاری است. وقتی در کاری شکست می‌خورید می‌بینید که تجربه تلخی است. در آن لحظه هیچ چیزی نمی‌تواند حس شما را بهتر کند. اما وقتی شکست را تجربه کردید، فارغ از اینکه آن شکست چقدر بزرگ یا چه‌اندازه کوچک بوده، یک فرصت کلیدی دارید: می‌توانید در آن شکست غوطه بخورید و به آن اجازه دهید بر شما غلبه کند و یا می‌توانید آن را بپذیرید و پیش بروید.

اگر می‌خواهید تا جای ممکن در دنیای کارآفرینی شاد بمانید، باید یادبگیرید چگونه شکست را بپذیرید و از آن عبور کنید.

(مرتبط: ۴ روش برای جلوگیری از شکست در کارآفرینی)

 

۶. از نه گفتن نهراسید

نه گفتن بسیار سخت‌تر از آن چیزی است که به‌نظر می‌آید، به‌خصوص وقتی که برای اولین‌بار در زندگی کاری خود در موقعیت تصمیم‌گیری قرار گرفته‌اید. وقتی یک مشتری ضرب‌الاجلی غیرممکن تعیین می‌کند، ممکن است برای حفظ کسب و کار و پیشرفت در مسیر کارآفرینی خود یک حس اجبار در قبول آن ضرب‌الاجل به‌شما دست بدهد. وقتی یک کارمند درخواست افزایش حقوق دارد، ممکن است از ترس از دست دادن او بلافاصله پاسخ مثبت بدهید. درباره‌ی هر موقعیت و اینکه چگونه بر شما و کسب و کار شما تأثیر خواهد گذاشت با دقت فکر کنید. اگر بله گفتن منطقی به‌نظر نمی‌رسد از نه گفتن نترسید.

به‌یاد داشته باشید، کارآفرینی مقصد نیست؛ کارآفرینی سفر است. اگر می‌خواهید در طول دوران مالکیت کسب و کار شاد باشید، باید برای دستیابی به این شادی زحمت بکشید. شما کنترل را به‌دست دارید، پس از ایجاد تغییراتی که برای راضی‌بودن نیاز دارید نهراسید. تنها چیزی که می‌تواند در مقابل رضایت شما قرار بگیرد عزم شما برای تغییر یا نداشتن آن است.

منبع: Entrepreneur.com | ترجمه: روزآفرین

 

مرتبط: ۵ طرز فکر اشتباه برخی کارآفرینان قبل از شروع کارآفرینی

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد