از ویتامین E جدا نشوید! (از دکتر سلام)
قبلا برایتان فواید و خواص ویتامین ای را بررسی کرده بودیم هم اکنون میخواهیم خواص ضدسرطانی آنرا برایتان بازگوکنیم، ویتامین E در پیشگیری از سرطانهای پروستات و مثانه نقش بسزایی برای بدن دارد
فواید ویتامین E:پژوهشگران آمریکایی در Houston مطالعه جالبی را بر روی یک هزار نفر به عمل آورده اند که نشانگرویتامین E در پیشگیری سرطان مثانه است. به عبارت دیگر افرادی که به اندازه لازم و کافی ویتامین E به همراه رژیم غذایی دریافت میکردند 50 درصد کمتر از دیگران در معرض بروز سرطان مثانه قرار داشتند که رقمی است چشمگیر و قابل توجه. قبلا پژوهشگران و دانشمندان امیدوار بودند که مصرف کافی ویتامین E بتواند از بروز بیماریهای قلبی جلوگیری کند ولی متاسفانه مطالعات علمی این پیش بینی را رد کردند.
ویتامین E در مواد خوراکی مانند اسفناج، روغن های گیاهی، زیتون، اکثر سبزیجات سبز تیره دانه های روغنی مانند پسته و فندق و گردو و بادام و تخم آفتابگردان و غیره وجود دارد. دو نوع ویتامین E در طبیعت وجود دارد.
در این مطالعه اخیرا نوع آلفاتوکوفرول که فقط از طریق غذا و به طور طبیعی به بدن میرسد نقش مهم پیشگیری کننده سرطان مثانه را داشته است و نوع گاما توکوفرول که در حقیقت نوع مصنوعی(قرص و کپسول ویتامین E است تقریبا بی اثر بوده است. به عبارت دیگر ویتامین E باید از طریق رژیم غذایی و به طور طبیعی به بدن برسد تا در پیشگیری سرطان مثانه موثر واقع گردد(در آمریکا هر ساله حدود 12500 نفر به این سرطان دچار میشوند.)
مطالعات علمی نشان میدهد که ویتامین E به همراه سلینیوم که ماده معدنی و آنتی اکسیدانی بسیار قوی است موثرتر بوده و میتواند از بسیاری از بیماریهای مزمن جلوگیری کند و این ترکیب حدود 400 میلی گرم ویتامین E و یکصد میلیگرم سلینیوم در روز است.
ویتامین E ویتامین محلول در چربی است وخوردن ویتامین E مصنوعی آن هم خودسرانه و بدون مشورت پزشک و یا متخصص تغذیه کاریست خطرناک زیرا زیاده روی مصرف آن موجب بسیاری از ناهنجاریها میگردد.
بهترین نسخه غذایی برای تامین ویتامین E و سلینیوم بدن و در نتیجه پیشگیری سرطان و بیماری قند و بیماریهای قلب مصرف سالاد و سبزی به همراه مقداری مغز گردو یا بادام و پسته و همچنین روغن زیتون و سرکه است که سالمترین و باارزش ترین غذا میباشد.