باتری ماشین چگونه کار می کند (از امداد خودرو ایران)
سه کارکرد عمده و اصلی باتری خودرو عبارتند از:
۱- تامین و انتقال نیرو به استارت و دستگاه جرقه (Ingition System/ سیستم ایجاد جرقه) تا در نتیجه بتوان موتور را روشن کرد و استارت زد.
۲- تامین و انتقال نیروی اضافی مورد نیاز هنگامی که بار الکتریکی مورد نیاز خودرو بیش از مقدار نیروی سیستم شارژ کننده باشد.
۳- کاربرد آن به عنوان تثبیت کننده ولتاژ در سیستم الکتریکی: باتری، ولتاژهای اضافی و موقتی (ولتاژ ناپایدار) را که در سیستم الکتریکی بروز می کند، کاهش می دهد و یا متعادل می کند.
اگر باتری تحت شرایط ایمنی مورد استفاده قرار نگیرد، ولتاژهای اضافی و موقتی مزبور به سایر اجزاء سیستم الکتریکی آسیب و خسارت وارد می سازند. باتری های انباره ای برای مجموعه ای از سایر وظایف و کارکردها مانند تامین نیرو برای واحدهای روشنایی دهنده و خودروهایی که از نیروی محرکه ویژه الکتریسیته بهره می گیرند و همچنین سایر زمینه ها مورداستفاده قرار می گیرد.
باتری خودرو چگونه کار می کند؟
وقتی دو الکترود مختلف و نامتجانس مانند صفحات مثبت و منفی در اسید سولفوریک (الکترولیت) قرار داده می شوند، باتری به وجود می آید و ایجاد اختلاف پتانسیل الکتریکی می نماید.
ولتاژ ایجاد شده به نوع فلزاتی که مورد استفاده قرار می گیرند و همچنین الکترولیت بستگی دارد. در هر یک از خانه های باتری های اسید- سربی تقریبا ۲٫۱ ولت ایجاد می شود و انرژی الکتریکی به واسطه کنش شیمیایی ایجاد شده بین فلزات و الکترولیت پدید می آید.
به این ترتیب کنش های شیمیایی در باتری آغاز می شود و به محض اینکه مداری بین قطب های مثبت و منفی برقرار شود، انرژی الکتریکی جریان می یابد. (هرگاه منبع مصرف کننده انرژی- منبع بارگیری نظیر چراغ های اتومبیل به باتری متصل شده باشد).
الکترونهای جریان الکتریکی در سرتاسر مدار بیرونی جریان می یابند و در همین خلال یون های ایجاد شده در اثر واکنش شارژ بین صفحات باتری، در داخل باتری جریان می یابند.
واکنش های انجام شده باتری اسید – سربی در اثر مواد شیمیایی درون آن ایجاد می شود که این مواد عبارتند از:
۱- دی اکسید سرب (PbO2) : ماده صفحه مثبت
۲- سرب اسفنجی (Pb) : ماده صفحه منفی
۳- اسید سولفوریک (H2So4) : الکترولیت