تحلیل جالب نوریل روبینی از وضعیت اقتصادی جهان /
به گزارش گروه بین الملل سایت طلا به نقل از پایگاه اینترنتی کیتکو نیوز ، نوریل روبینی استاد دانشگاه نیویورک آمریکا تاکید کرد که متاسفانه اقتصاد جهانی تنها با یکی از 4 موتور اصلی خود به فعالیت ادامه می دهد و در واقع در شرایط فعلی تنها آمریکا است که نسبتا از شرایط اقتصادی مناسبی برخوردار است.
بر اساس این گزارش وی تصریح کرد که موتور دوم اقتصاد جهانی منطقه یورو است که از سال 2008 میلادی تاکنون با مشکلات و بحران های زیادی روبرو شده است. در واقع منطقه یورو در شرایط کنونی با افت تورم و رکود اقتصادی روبرو شده است.
وی افزود: سومین موتور محرک رشد اقتصادی جهان ، ژاپن است. ژاپن یک سال پس از اجرای سیاست های محرک پولی و مالی اکنون سوخت لازم برای ادامه مسیر را از دست داده است. بازارهای نوظهور نیز چهارمین موتور محرک اقتصاد جهانی به شمار می روند. رشد اقتصادی این کشورها نیز در ماه های اخیر به شدت کاهش یافته است.
نمونه بارز این مساله کاهش رشد اقتصادی چین است. به نظر می رسد تصمیم فدرال رزرو آمریکا برای متوقف کردن محرک پولی تاثیر منفی زیادی بر رشد اقتصادی این کشورها نیز خواهد داشت.
سئوال اصلی این است که آیا اقتصاد جهانی می تواند تنها با یک موتور به مسیر خود ادامه دهد. ضعف اقتصادهای سایر مناطق جهان تاثیر زیادی بر افزایش ارزش دلار داشته است. این مساله بی شک بر کاهش قیمت جهانی کالاها به خصوص طلا موثر بوده است.
گزارش سایت طلا حاکیست، هر چه افت و نزول اقتصادی سایر کشورها تشدید شود ارزش دلار آمریکا بیش از پیش افزایش خواهد یافت. کاهش قیمت نفت از یک سو به نفع کشورهای صنعتی خواهد بود ولی از سوی دیگر به ضرر کشورهای نفت خیز تمام خواهد شد. کاهش رشد اقتصادی کشورهای بزرگ نیز تاثیر منفی زیادی بر تقاضای انرژی خواهد داشت.
به همین علت است که بانک های مرکزی اروپا و ژاپن تصمیم گرفته اند تا بسته های محرک پولی جدیدی را اجرا کنند. اجرای این بسته ها بی شک موجب کاهش ارزش یورو و ین در برابر دلار خواهد شد و این مساله بار دیگر به ضرر قیمت کالاهای مختلف از جمله طلا خواهد بود.
برگزاری انتخابات کنگره آمریکا نیز چالش بزرگ دیگری برای اقتصاد جهانی به شمار می رود. اگر جمهوری خواهان در این انتخابات به پیروزی برسند چالش و بن بست سیاسی در آمریکا به اوج خود خواهد رسید.
این مساله احتمال تعطیلی مجدد دولت آمریکا و ورشکستگی دولت اوباما به خاطر سقف بدهی ها و کسری بودجه را بار دیگر افزایش خواهد داد.
کشورهای عضو بریکس یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی نیز با مشکلات زیادی روبرو هستند. برزیل روسیه و آفریقای جنوبی در آستانه رکود اقتصادی قرار دارند.