واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار»     (HT-CSURE)

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)

Hooshyar-Tavandar Common Subsidiary Unit for Research & Engineering
واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار»     (HT-CSURE)

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)

Hooshyar-Tavandar Common Subsidiary Unit for Research & Engineering

فناوری نظامی آمریکا برای شلیک دقیق در آب! (+تصاویر)

از طریق روشی به نام فرا حفره زایی می توان امکان حرکت اجسام مختلف با سرعت های بالاتر را در آب فراهم کرد.

عصرایران؛ مجله تصویری سلاح- گلوله های معمولی در صورت ورود به محیط های آبی به سرعت متوقف می شوند و از این رو استفاده از آنها برای چنین مقاصدی عملا بی فایده خواهد بود. اما از طریق روشی به نام فرا حفره زایی می توان امکان حرکت اجسام مختلف با سرعت های بالاتر را در آب فراهم کرد.

گفتنی است فرا حفره زایی گونه‌ای از حفره ‌زایی است که در آن کاهش شدید فشار باعث تبخیر موضعی مایع و ایجاد حباب‌هایی به منظور احاطه جسمی که درون مایع در حال حرکت است، می‌شود. حباب‌های احاطه گر جسم متحرک درون مایع سبب کاهش شدید اصطکاک مایع با سطح شی متحرک شده و در نتیجه جسم را قادر می‌سازند تا با سرعت بسیار زیادی درون مایع حرکت کند.

طبق مطالعات انجام شده امکان به کار گیری این روش برای تولید گلوله های آبی نیز وجود دارد که دست یابی به چنین پیشرفتی می تواند قدرت نظامی نیروها را افزایش دهد.

فناوری نظامی آمریکا برای شلیک دقیق در آب! (+تصاویر)

خط تولید گلوله های تخصصی، این بستر را در اختیار واحد نیروهای ویژه ارتش آمریکا قرار می دهد تا با استفاده از تسلیحات غوطه ور در آب نیز اقدام به هدف گیری دشمنان خود کنند. در حالی که فشنگ های عادی در محیط های آبی بی مصرف هستند، این فشنگ های جدید و متمایز با ایجاد حبابی از هوا در اطراف خود محدودیت های فیزیکی را به حداقل میزان ممکن کاهش می دهند و در ادامه می توانند با سرعتی قابل قبول به سوی هدف حرکت کنند.

فشنگ های معمولی به گونه ای طراحی شده اند که بتوانند با سرعت بیشتر از 800 متر در ثانیه از میان مولکول های هوا عبور کنند. چنانچه این محیط تغییر کند، نمی توان انتظار داشت مکانیسم فوق نیز ثابت بماند.

فناوری نظامی آمریکا برای شلیک دقیق در آب! (+تصاویر)

به گزارش وب گاه خبری آمریکایی بیزنس اینسایدر؛ آب 800 درصد از هوا چگال تر است! و همین موضوع باعث می شود که گلوله به طور ناگهانی سرعت خود را از دست بدهد. این تراکم بیشتر اجزای تشکیل دهنده آب به حالت مایع در مقایسه با هوا منجر به ایجاد اصطکاک می شود و جلوی حرکت گلوله را خواهد گرفت. برای مثال طی یکی از آزمایشهای صورت گرفته، فشنگی با سرعت 914 متر بر ثانیه از دهانه یک تفنگ خارج شده و وارد محیطی آبی می شود. این فشنگ پس از طی مسافتی کمتر از 1.8 متر به وضعیت توقف کامل می رسد.

 


بیشتر بخوانید:

رادارهای کوانتومی و نبردهای آینده!

بازوی تحقیقاتی پنتاگون و الهام از پوست کوسه!

AVLB؛ ساخت پل از 3 تا 10 دقیقه! (+تصاویر)

سرمایه گذاری نیروی هوایی آمریکا بر پرنده های نظامی یکبار مصرف! (+تصاویر)


 

همه تست های مرتبط با این آزمایش حاکی از آن بوده اند که از نظر عملی امکان استفاده از گلوله های معمولی در محیط های آبی وجود ندارد.

به گفته وب سایت Defense One؛ کمپانی DSG Technologies در حال توسعه گلوله ای است که از طریق ساخت روکشی گازی به دور خود قادر به سفر در محیط های آبی خواهد بود. حباب گاز می تواند کشش گلوله را کاهش و در مقابل سرعت آن را در آب افزایش دهد.

همانطور که گفته شد این تکنیک فرا حفره زایی نام دارد و هم اکنون نیز توسط اژدر روسی VA-111 اشکفال استفاده می شود. لازم به ذکر است که سرعت اژدر نام برده حداکثر 5 برابر اژدرهای عادی است.

پروژه طراحی و توسعه گلوله های آبی، مهمات فرا حفره زا CAV-X نام دارد و توسط خود کمپانی در دسته "مهمات چند محیطی" طبقه بندی شده است. بدین معنا که بر اساس محیط مورد استفاده و مدل گلوله های بارگذاری شده، می توان از سلاح مورد نظر برای شلیک به سوی اهداف هوایی و یا‌ حتی آبی سود برد.

 اژدر روسی VA-111 اشکفال

فناوری نظامی آمریکا برای شلیک دقیق در آب! (+تصاویر)

اجسام فرا حفره زا باید قادر به ایجاد نوعی حباب گاز در فضای پیرامونی خود باشند. از این رو DSG گلوله های خود را به چنین قابلیتی مجهز ساخته است. یکی از روش های احتمالی بدین صورت تشریح شده است: فشنگ به نوعی گرما را تحت کنترل خود در می آورد. گازهایی که از سوختن باروت متصاعد می شوند، همان هایی هستند که گلوله را به سمت بیرون از لوله سلاح هدایت می کنند و می توان از آنها به منظور ساخت حباب فرا حفره زایی نیز استفاده کرد.

کمپانی DSG Technologies در حال تحقیق روی دو مدل فشنگ است. یکی از آنها که A2 نام دارد از هوا به سوی اهداف هوایی و یا آبی شلیک می شود. در مقابل دیگری برای تجهیز نیروهای عملیات ویژه در محیط های آبی طراحی خواهد شد. علاوه بر این طبق برنامه ریزی های انجام شده قرار است که گلوله ها قابلیت شلیک از طریق تسلیحات کنونی نیروهای نظامی آمریکا را داشته باشند. بدین ترتیب پرسنل واحدهای ویژه می توانند یک اسلحه واحد را هم در محیط های معمولی و هم زیر سطح آب استفاده کنند.

نمونه ای دیگر از این دست تسلیحات APS روسی است که البته فقط عملکرد آبی مناسبی دارد.

سلاح APS

فناوری نظامی آمریکا برای شلیک دقیق در آب! (+تصاویر)

طبق برآوردهای صورت گرفته پیشبینی می شود که گلوله های آبی جدید از دقت خوبی برخوردار باشند. گفته شده است که این فشنگ ها با کمتر از 2.5 سانتی متر خطا از هدف در مسافتی به طول 91 متر به آن اصابت خواهند کرد. 

 مطالب مجله تصویری سلاح را در این لینک دنبال کنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد