واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار»     (HT-CSURE)

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)

Hooshyar-Tavandar Common Subsidiary Unit for Research & Engineering
واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار»     (HT-CSURE)

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)

Hooshyar-Tavandar Common Subsidiary Unit for Research & Engineering

ساعات اوج مصرف برق (پیک) و ساعات کم باری شبکه چه ساعاتی است؟

واحد: ساعات کم باری، میان باری و پرباری (پیک مصرف) در نوشته زیر دقیق نیست ولی توضیحاتش نسبتاً خوب است. اگر کنتور برق از نوع جدید باشد می توان شماره های مصرف برق در سه حالت بار را جداگانه روی آن خواند. نشانِ شمار هر دسته چنین است:


پرباری  با 1.8.1   -  میان باری با 1.8.2   -  کم باری با 1.8.3 نمایان می شود.


با بررسی انجام شده این ساعات (به وقت ایران) این چنین است:


زمستان:    کم باری: 21:30 تا 6 صبح ،   میان باری:  6 صبح تا 17:30 ،  پرباری: 17:30 تا 21:30

بهار:   کم باری: 0:30 تا 8:30 صبح ،   میان باری: 8:30 صبح تا 20:30 ،  پرباری: 20:30 تا 24:30

 

 




ساعات اوج مصرف برق (پیک) و ساعات کم باری شبکه چه ساعاتی است؟

به ساعت ‎ هایی که مصرف برق در کل کشور زیاد است، ساعت اوج مصرف یا پیک مصرف می ‎ گویند. در ساعات اوج مصرف برق که در اواخر روز می‌باشد، وسایل روشنایی نیز به جمع مصرف‌کنندگان برق می‌پیوندد. و این در حالی است که مصرف‌کنندگان ثابتی نظیر یخچال و فریزر و ... از قبل در مدار بوده‌‌اند. در این صورت است که مصرف انرژی الکتریکی به حداکثر میزان خود می‌رسد و اصطلاحاً به آن پیک مصرف برق می‌گوئیم. لازم به ذکر است که در کشورهای پیشرفته صنعتی، ساعات پیک مصرف عموماً در روز اتفاق می‌افتد. در حالی که ساعات پیک کشور ما همانطور که گفته شد در تابستان بین ساعات 19 تا 23 و در زمستان بین ساعات 18 تا 22 است همچنین در بعضی از فصلهای سال مصرف برق نسبت به سایر فصول سال بیشتر است مثلاً در ساعات پیک مصرف کارخانجات نیز بسته به نوع محصولات و فرآیندهای تولید، متفاوت است. اما متأسفانه وجود ساعات اوج مصرف برق در کشور ما، به دلیل استفاده بی ‎ رویه مصرف‌کنندگان بخش‌های خانگی و تجاری است نه بخش صنعت. برای تأمین نیروی برق مورد نیاز در ساعات پیک (اوج مصرف برق) نیاز به سرمایه‌گذاری‌‌های کلان برای احداث نیروگاه‌های جدید می‌باشد که تنها چند ساعت در شبانه‌روز به تولید برق بپردازند. بنابراین برق تولید شده توسط این نیروگاه‌ها بسیار گران تمام می‌شود. مثلاً در ساعات پیک سال 1372، 2000 مگاوات برق تنها در یک درصد از طول زمانی سال به مصرف رسیده که این رقم معادل حدود 2 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری برای احداث نیروگاه‌های جدیدبوده است.


* ساعات پیک شبکه سراسری(در این ساعات نباید از وسایل برقی پر مصرف استفاده کرد) تابستان (از ساعت 19 الی 23) زمستان (از ساعت 18 الی 22)
* ساعات کم باری شبکه سراسری (بهترین زمان برای استفاده از وسایل برقی پر مصرف) شش ماهه اول (از ساعت 23 الی 7) شش ماهه دوم (از ساعت 22الی 6)

در ساعات پیک مصرف هزینه برق شبکه حدودا سه برابر حساب میشه و در این زمان نباید از وسایل برقی پر مصرف مانند (لباس شویی، اتو، جاروبرقی و ... استفاده کرد چون فشار خیلی زیادی به شبکه میاره ولی در ساعات کم باری بهترین زمان برای استفاده از این وسایل هست و هزینه برق در این ساعت حدود یک چهارم بهای میان باری محاسبه میشه.

با رعایت الگوی مصرف در مصرف برق هزینه ای کمتری برای بهای برق مصرفی خواهید داد

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد