واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار»     (HT-CSURE)

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)

Hooshyar-Tavandar Common Subsidiary Unit for Research & Engineering
واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار»     (HT-CSURE)

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)

Hooshyar-Tavandar Common Subsidiary Unit for Research & Engineering

نحوه شارژ باتری های موبایل و لیتیومی با منبع تغذیه آزمایشگاهی

نحوه شارژ باتری های لیتیومی با منبع تغذیه آزمایشگاهی

به این نوشته رای دهید

شارژ باتری های لیتیومی با منبع تغذیه آزمایشگاهی

شارژ یک باتری تک سلولی لیتیوم پلیمر (LIPO) بوسیله یک منبع تغذیه آزمایشگاهی که دارای قابلیت محدود کردن جریان خروجی است براحتی امکان پذیر است. از این روش برای شارژ مجدد باتری های غیر قابل شارژ و آلکالین نمی توان استفاده کرد و ممکن است باتری بشدت داغ شده و یا منفجر شود.

دوره کارآموزی دیجی نیک

در اولین قدم ولتاژ خروجی منبع تغذیه آزمایشگاهی خود را دقیقا روی 4.2 ولت قرار دهید. برای اطمینان بیشتر می توانید از یک ولت متر استفاده کنید و ولتاژ خروجی را اندازه بگیرید. تنظیم ولتاژ دقیق بسیار مهم است. حتی اگر ولتاژ خروجی شما 4.4 ولت باشد امکان Overcharge و آسیب به باتری شما وجود دارد.

ولتاژ خروجی منبع تغذیه

در مرحله بعد ماکزیمم جریان شارژ را مشخص می کنیم. برای این کار ظرفیت باتری را از روی بدنه آن می خوانیم. برای مثال شارژ یک باتری لیتیومی با ظرفیت 240 میلی آمپر ساعت با حداکثر جریان 240 میلی آمپر انجام می شود. با استفاده از ولوم تنظیم ماکزیمم جریان خروجی بر روی منبع تغذیه، حداکثر جریان خروجی آن را بر روی مقدار بدست آمده از طریق خواندن ظرفین باتری قرار دهید. برای این کار ولوم جریان منبع تغذیه را کاملا بسته، خروجی آن را اتصال کوتاه کنید و با چرخاندن ولوم آن را بر روی جریان مورد نظر قرار دهید.

ماکزیمم جریان شارژ

در مرحله بعد خروجی مثبت منبع تغذیه آزمایشگاهی را به ترمینال مثبت باتری و خروجی منفی آن را به ترمینال منفی متصل می کنیم. مراقب باشید تا خروجی ها برعکس متصل نشده و یا اتصال کوتاه نشوند. همچنین پس از اتصال، باتری را به حال خود رها نکنید. وقتی شارژ شروع می شود، منبع تغذیه جریان خروجی را بر روی مقدار مشخص شده محدود کرده و وارد حالت Constant Current Mode می شود. دلیل محدود کردن جریان این است که باتری در هنگام شارژ بیش از اندازه گرم نشده و آسیب نبیند. همانطور که می بینید ولتاژ خروجی به مرور زمان بالا می رود تا به ولتاژ 4.2 ولت مشخص شده و Constant Voltage Mode برسد. در این حین جریان خروجی برای شارژ باتری به طور مداوم کاهش می یابد و ولتاژ آن بالا می رود.

در هنگامی که ولتاژ به 4.1 ولت برسد و منبع تغذیه شما این عدد را نشان دهد بیش از 90 درصد از ظرفیت باتری شما پرشده است.

شارژ کامل باتری لیتیومی

شما می توانید اکنون و یا زمانی که ولتاژ به 4.2 ولت رسید آن را از منبع تغذیه جدا کنید. شارژ باتری تا حداکثر ولتاژ 4.1 ولت موجب افزایش عمر باتری می شود ولی شارژ آن تا ولتاژ 4.2 ولت به شرطی که به موقع آن را از منبع تغذیه جدا کنید موردی ندارد. زیرا پس از شارژ کامل باتری وارد حالت مقاومتی شده و مدام شارژ و دشارژ می شود.

اکنون می توانید از باتری لیتیوم فول شارژ خود استفاده کنید. در هنگام استفاده نیز برای افزایش طول عمر باتری مراقب باشید هیچ گاه ولتاژ آن به زیر 3.5 ولت نرسد.

نظرات 1 + ارسال نظر
حین دوشنبه 24 بهمن 1401 ساعت 09:48

سلام دوتا باتری 1/2باهم یا جدا شارژ کنم هر باتری چند ولت لازم داره

سلام
برای شارژ هر باتری ببینید رویش نوشته چند ولت است مثلا اگر 3.7 ولت نوشته یا باتری قلمی 1.5 ولتی هست، به این ولتاژ، ولتاژ نامی گفته می شود. برای شارژ باید به منبع ولتاژ (منبع تغذیه) ای وصل کنید که برای ولتاژی کمی بیشتر تنظیم شده باشد و مقاومت کوچکی نیز در مدار بگذارید. مثلا باتری 3.7 را می توان به 3.8 وصل کرد و مقاومت "22" اهمی سر راه گذاشت یعنی در مدار سری با باتری تا جریان را محدود کند و به باتری آسیب نرسد. هرچه مقاومت بیشتر و ولتاژ کمتر باشد باتری دیرتر شارژ می شود ولی سالمتر شارژ می شود.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد