واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار»     (HT-CSURE)

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)

Hooshyar-Tavandar Common Subsidiary Unit for Research & Engineering
واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار»     (HT-CSURE)

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)

Hooshyar-Tavandar Common Subsidiary Unit for Research & Engineering

مهارت "نه" گفتن، چگونگی و دلایل اهمیت آن


چیزی که بیشترین زمان خود را روی آن صرف می‌کنید همان چیزی است که بیشترین اهمیت را برای شما دارد.


واژۀ «نه» احتمالاً یکی از دشوارترین کلماتی است که پس از دریافت درخواست دیگران می‌توان بر زبان جاری ساخت به طوری‌که ممکن است برای ناامید نکردن یا نیازردن احساسات شخص دیگر، به اجبار «بله» بگویید. با تمامی این اوصاف، در محیط‌هایی مثل کار، مدرسه، خانه و یا گردهم‌آیی‌های اجتماعی، باید مهارت «نه» گفتن را بیاموزید و دست از خشنود کردن همه بردارید تا بتوانید کنترل زندگی خود را در دست گرفته و زمان خود را به چیزی اختصاص دهید که بیشترین اهمیت را برای شما دارد.

گرچه ممکن است به هنگام «نه» گفتن احساس گناه کنید، ولی این کار به شما کمک می‌کند تا در بلندمدت آن افراد را ناامید نکنید زیرا که قادر به انجام قول خود نخواهید بود و یا زمان لازم برای انجام آن را نخواهید داشت. 

چرا باید نه گفتن را بیاموزید؟ در اینجا به برخی از دلایل لزوم آن اشاره می‌کنیم. با اسکیل ما همراه باشید.


1.      این کار به شما کمک می‌کند تا زمان خود را مدیریت کنید

هر زمان که به درخواستی پاسخ مثبت می‌دهید، باید تلاش کنید تا زمانی را برای انجام آن اختصاص دهید و این موضوع مدیریت زندگی‌تان را تحت تأثیر قرار خواهد داد. در واقع، «نه» کلمۀ مهمی است که استفاده از آن در مدیریت زمان بسیار حائزاهمیت است زیرا به شما کمک می‌کند تا زمان خود را به چیزهایی اختصاص دهید که اهمیت بیشتری برایتان دارند و یا اثربخشی آنها در تحقق اهدافتان بیشتر است.


2.      این امر به حفظ منافع شما کمک می‌کند

به جای خشنود کردن دیگران و فراموش کردن چیزهایی که برای شما اهمیت دارند، «نه» گفتن به شما کمک می‌کند تا بر روی زندگی خود تمرکز کرده و اولویت‌های خود را مشخص نمایید. این کار شیوه‌‌ای قدرتمند برای حفاظت از منافع شما و اجازه ندادن به دیگران برای دیکته کردن کارهایی است که می‌باید انجام دهید. ممکن است خودخواهانه به نظر برسد ولی به تأثیر مثبتی بیندیشید که می‌توانید در صورت ارائۀ بهترین حالت خود در هر موقعیت یا کار داشته باشید. و البته حالتی را تصور کنید که نتوانسته‌اید «بهترین» حالت خود را ارائه کنید و به همین دلیل خسته و مستغرق در وظایفی هستید که انجام آنها را بر عهده گرفته‌اید.


3.      با این کار مرزها را مشخص می‌کنید

زمانی که مردم می‌آموزند چه کاری را برای آنها انجام خواهید داد و چه کاری را انجام نخواهید داد، مشخص کردن مرزها نیز ساده‌تر می‌شود. همچنین افراد شما را به عنوان فردی خواهند شناخت که قادر به تصمیم‌گیری برای خود است.


چگونه بدون احساس گناه «نه» بگوییم؟


1.      زودتر «نه» بگویید

به‌جای «بله» گفتن در این زمان و ناامید کردن شخص در آینده و انجام ندادن درخواست وی، همین اول «نه» بگویید.


2.      در «نه» گفتن صراحت داشته باشید

کلماتی همچون «شاید» یا «احتمالاً» را به کار نبرید زیرا واضح نیستند. اغلب افراد یک «نه» صریح را به «شاید» ترجیح می‌دهند، زیرا بی‌تصمیمی و دودلی است که انرژی تمامی افراد درگیر را می‌گیرد.


3.      درخصوص دلایل خود برای «نه» گفتن صادق باشید

دروغ گفتن راجع‌به دلایلتان برای «نه» گفتن می‌تواند باعث احساس گناه در شما شود. لذا برای رد کردن درخواست دیگران دلایل واقعی‌تان را بگویید. شما دلیلی به مردم بدهکار نیستید و آنها نیز هیچ کنترلی بر زندگی شما ندارند تا به شما بگویند چه کاری باید برای شما مهم باشد و چه کاری نباید مهم باشد. حال، اگر این شخص دوست صمیمی‌تان است و با او راحت هستید، دلایل خود را بگویید ولی این را بدانید که هر بار که دلیلی را عنوان می‌کنید، در معرض قضاوت دیگران قرار می‌گیرید.


4.       پاسخ خود را قاطعانه اعلام کنید

مردم از روش‌های مختلفی از جمله ناله و تملق گرفته تا قلدری برای گرفتن جواب «بله» استفاده می‌کنند. با آگاه بودن از این موضوع، می‌توانید دریابید که چه زمان افراد درصدد گرفتن جواب مثبت از شما هستند.


5.      پاسخ منفی خود را مؤدبانه عنوان کنید

«نه» گفتن به معنای بی‌ادب بودن نیست؛ سعی کنید «نه» گفتن مؤدبانه را بیاموزید. پس از آن، به راحتی می‌توانید درخواست‌های نامعقول را بدون احساس گناه رد کنید.


اینکه مردم راجع‌به تصمیم شما برای «نه» گفتن چه فکری می‌کنند هیچ اهمیتی ندارد. «نه» گفتن به معنی خودخواه یا بی‌ملاحظه بودن شما نیست؛ بلکه تنها بدین معنی است که شما به قدر کافی قوی هستید و می‌توانید اولویت‌های خود را تعیین کنید. لذا روی حرف خود بایستید و زمان خود را مدیریت کنید. نگاهی به نحوۀ مدیریت قدرت تصمیم‌گیری خود بیندازید. به تقویم و چگونگی گذراندن زمان خود نگاه کنید. چیزی که بیشترین زمان خود را صرف آن می‌کنید همان چیزی است که بیشترین اهمیت را برای شما دارد؛ ببینید که آیا برنامۀ شما به‌راستی با برترین اولویت‌های شما همخوانی دارد یا خیر.




منبع: www.entrepreneur.com 

 


کلمات کلیدی :

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد