واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار»     (HT-CSURE)

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)

Hooshyar-Tavandar Common Subsidiary Unit for Research & Engineering
واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار»     (HT-CSURE)

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)

Hooshyar-Tavandar Common Subsidiary Unit for Research & Engineering

رقیب واتسون آی‌بی‌ام از راه رسید!

پلتفرم هوش مصنوعی دانش‌محور
واتسون تنها پروژه ساخت دست بشر در حوزه هوش مصنوعی است که هیچ رقیبی جدی ندارد. در حالی که به‌طور رسمی شرکت آی‌بی‌ام پایه‌گذار این برنامه هوش مصنوعی بوده است اما واقعیت این است که طیف گسترده‌ای از دانشمندان و شرکت‌های مختلف برای تکامل این برنامه با آی‌بی‌ام مشارکت داشته‌ و داده‌های مورد نیاز این برنامه را در اختیار آن قرار داده‌اند. این برنامه در حوزه‌های مختلفی همچون پزشکی، تجارت، طبقه‌بندی سخن‌رانی‌ها و حتا آشپزی تحلیل‌های ارزشمندی ارائه می‌کند. اما به نظر می‌رسد باید در انتظار رقیبی قدرتمند برای این دست‌پروده آی‌بی‌ام باشیم.

اخباری که به تازگی از سوی شرکت اینفوسیس (infosys) منتشر شده است نشان می‌دهد، این شرکت از مدت‌ها قبل کار روی پروژه‌ای در ارتباط با محاسابت شناختی را آغاز کرده است. سامانه‌ای کامپیوتری که بر مبنای الگوی دانش‌محوری تحلیل‌های ارزشمندی را تولید می‌کند. به نظر می‌رسد، اینفوسیس دست به ریسک بزرگی زده است، به دلیل این‌که پلتفرم هوش مصنوعی جدید این شرکت موسوم به مانا قرار است رقیب واتسون آی‌بی‌ام شود. در همین راستا اینفوسیس دست به ابتکار جالبی زده است. این شرکت مدیران اجرایی کلیدی و تکنولوژیست‌های حرفه‌ای را در یک سازمان جداگانه گردهم آورده است تا به‌طور خاص روی این پروژه متمرکز شوند.


مطلب پیشنهادی

اینفوسیس دومین صادرکننده نرم‌افزار در ایالات متحده است که طیف گسترده‌‌ای از مدیران اجرایی مشغول به کار در شرکت‌های بزرگ واقع در سیلیکون ولی را به منظور ساخت یک سامانه محاسبات شناختی طراز اول استخدام کرده است. این شرکت بر این باور است که این سامانه این پتانسیل را خواهد داشت تا به عنوان رقیبی برای گل سرسبد آی‌بی‌ام، سامانه محاسبات شناختی واتسون، به دنیای فناوری و رقابت وارد شده و به این شرکت‌ کمک کند تا حجم درآمدهای خود را به میلیاردها دلار برساند.

سامسون دیوید، مدیر بخش کلاود، زیرساخت و امنیت شرکت اینفوسیس که اکنون سمت مدیرعاملی Vishal Sikka را بر عهده دارد -تیمی که قرار است طراحی و توسعه مانا را بر عهده بگیرد- در این ارتباط گفته است: «ما تنها چند نفر از سیلیکون ولی را استخدام کردیم، اما اکنون در حال انجام مذاکره با تعداد دیگری از این افراد هستیم. مانا به سطوح مختلفی از تخصص‌ها و مهارت‌ها نیازمند است.» چند روز پیش یکی از مدیران اجرایی این شرکت فاش کرد که اینفوسیس مدیر اجرایی اسبق گوگل سودهیر جاها را به عنوان مدیر تولید و برنامه‌ریزی پروژه مانا جذب کرده است. اینفوسیس پروژه مانا را از ماه آوریل با هدف خودکارسازی انجام وظایف تکراری و نگه‌داری نرم‌افزارها در غالب یک طرح با ارزش اقتصادی به مرحله اجرا در آورده است. اگر در گذشته برای سازمان‌دهی و مدیریت این چنین فرآیندهایی به لشگری از مهندسان نیاز بود، اکنون این چنین فرآیندهایی خودکارسازی شده‌اند. به عبارت دقیق‌تر اکنون روبات‌های نرم‌افزار و برنامه‌هایی با توان‌مندی انجام خودکار وظایف به این چنین اموری رسیدگی می‌کنند. اینفوسیس ادعا کرده است که مانا به ساخت دانش در این شرکت از طریق هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی کمک کرده است. دیوید در این ارتباط به سایت ET گفته است: «به‌طور کلی مانا هسته پلتفرم متحول‌ساز و تغییر دهنده در شرکت ما است. مانا فناوری است که هر آن چیزی که ما به آن نیاز داریم را به صورت کپسوله شده در اختیار ما قرار می‌دهد.»

مانا در تعامل با پلتفرم‌های نرم‌افزاری حساس این شرکت

مانا روی سه پلتفرم نرم‌افزاری بسیار مهم شرکت اینفوسیس به نام‌های پلتفرم خودکارسازی اینفوسیس (Infosys Automation Platform)، پلتفرم اطلاعات اینفوسیس (Infosys Information Platform) و پلتفرم دانش اینفوسیس (Infosys Knowledge Platform) تاثیرگذار خواهد بود و عناصری که این پلتفرم‌ها به آن نیاز دارند را در اختیار آن‌ها قرار خواهد داد. اینفوسیس بر این باور است که پروژه مانا این شرکت را از طیف گسترده‌ای از مهندسان که فرآیندهای تکراری را انجام می‌دهند، بی نیاز خواهد کرد. به‌طوری که پروژه‌های نرم‌افزاری را که به لحاظ اقتصادی ارزشمند بوده، ویژگی‌های منحصر به فردی که در نهایت کالایی ساده با چشم‌انداز متناسب با بازار هدف را تولید کرده و مشتری‌پسند هستند را آماده عرضه خواهد کرد. چیزی که در علم اقتصاد از آن به نام Commoditization یاد می‌شود. دیوید در این ارتباط گفته است: «در CIS ما برای تثبیت قیمت پروژه‌ها این توانایی را داریم تا چیزی در حدود 20 تا 25 درصد قیمت‌ها را کاهش دهیم.» به تازگی اینفوسیس گروهی متشکل از چند متخصص و برنامه‌نویس حرفه‌ای را از شرکت‌هایی همچون elite Expert Track گردهم آورده است تا روی پروژه مانا کار کنند. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد