یکی از بزرگترین چالشهایی که انسانها با آن روبرو هستند کمال گراییست. مسئلهای که نه تنها مانع دستیابی به خواستهها میگردد، بلکه ممکن است موجب پسرفت شما در زندگی شود، و در نهایت آنقدر شما را در خود غرق میکند که حرکت رو به جلو برایتان سخت و سختتر میگردد.
بنابراین در این پست میخواهیم ۶ نکته در اختیار شما قرار دهیم که در مورد عادات ذهنی مخرب و ویرانگر به ما کمک میکند.
۱- به دنبال «خوب به اندازه کافی» باشید.
از کمالگرایی بعنوان بهانهی کم کاری خود استفاده نکنید. درعوض، کارها را به گونه ای انجام دهید که فکر میکنید به اندازهی کافی خوب هستند و زمانی که به این مرحله برسید، ماموریتتان تمام شده است.
بنابراین برای خود حد تعادلی پیدا کرده تا خوب کار کنید و کم کاری نکرده باشید. اما مواظب باشید در تلاش برای بهبود و اصلاح بیش از حد گم نشوید.
چطور این حد تعادل را پیدا کنیم؟ بیشتر افراد آن را از طریق آزمون و خطا و تجربه بدست میآورند.
۲- با باور افسانههای کمالگرایی به خودتان و اطرافیانتان آسیب میزنید.
با تماشای فیلمهای بسیار و گوش دادن به آهنگای زیاد و قبول هرچه دنیا به شما میگوید، خیلی ساده است که گول رویاهای کمالگرایی را بخورید. چرا که به نظر خوب میآید و شما نیز خواستار آن میشوید. اما در دنیای واقعی این موضوعات با واقعیت در تضاد است و در شما و اطرافیانتان اضطراب ایجاد میکند. همچنین به شما آسیب رسانده و موجب اتمام روابط، شغل و پروژههای شما میگردد. فقط به این دلیل که انتظارات شما از این دنیا فراتر است.
پس بهتر است هرزمان که در فضای کمالگرایی غرق میشویم به خود یادآور شویم که به ما و دنیای ما آسیب میزند. بنابراین افکار خود را متمرکز موارد دیگری کرده تا تصمیمات مخرب نگیریم و برای خود و اطرافیانمان رنج و زحمت غیرضروری ایجاد نکنیم.
۳- بپذیرید که شما و دیگران انسانید.
استانداردهای انسانی را به هر نفر تعمیم داده و زندگی را همانطور که هست بپذیرید. هرچیزی و هرکسی عیبها و نقصهایی دارد و اتفاقات همیشه آنطور که برنامهریزی کردهاید پیش نمیروند. همواره میتوان همه چیز را بهبود داد اما هیچکدام هرگز کامل نخواهند بود. و دریابید که نه شما و نه هیچ چیز دیگری بخاطر کامل نبودن طرد نمیشوید، لااقل نه از جانب انسانهای معقول و متعادل مثل بیشتر افرادی که در واقعیت وجود دارند.
۴- خود را با خودتان مقایسه کنید.
مقایسهی مداوم خود با دیگران احساس کمبود به شما میدهد. همواره افراد زیادی در هر حوزه ای از زندگی در کنار شما هستند. بنابراین خودتان را با خودتان مقایسه کنید. پیشرفتهای خود را ببینید. بر چیزهایی که توانستید غلبه کنید نگاهی بیاندازید. از خود قدردانی کرده وبجای کارهای دیگران بر دستاوردهای خود تمرکز کنید.
۵- هرکاری که فکر میکنید درست است، انجام دهید.
حال دریافتهاید که کمالگرایی به شما آسیب میزند و تلاش میکنید از آن اجتناب کنید. اما مردم، رسانهها و جامعهی اطراف شما بر نحوهی احساس و تفکرتان تاثیر میگذارند.
یکی از بهترین روشهای کاهش این تاثیرات، انجام کارهای درست است. چرا که با این کار توقعات دیگران تاثیر بسیار کمتری بر شما داشته و زندگی خود را بیشتر کنترل خواهید کرد.
درنتیجه با انجام کار درست عزت نفس شما بیشتر شده، و نظر دیگران دربارهی زندگی شما اهمیت کمتری برایتان خواهد داشت. در نهایت قدرتمندتر شده، اطمینان بیشتری به خود دارید و کمتر تحت تاثیر نیروهای خارجی قرار میگیرید.
۶- محیط اطراف خود را از استانداردهای انسانی پر کنید.
احساسات مسری هستند، کمال گرایی نیز همینطور است. میتوانید با روشهای زیر محیط اطراف خود را تغییر دهید:
کاهش منابعی که کمالگرایی را در شما تقویت میکنند. اندکی زمان بگذارید تا وبسایتها، مجلات، فایلهای اینترنتی، برنامههای تلویزیونی و کتابهایی که زمان زیادی برایشان صرف میکنید را مرور نمایید. ببینید آیا تاثیر مثبتی بر شما و زندگیتان دارند یا خیر. در غیر اینصورت، بیشتر اوقات خود را با منابعی که باعث ترقی شما هستند و از شما حمایت میکنند، سپری کنید.
زمان کمتری را با افراد مضطرب و کمال گرا بگذرانید. بیشتر اوقات با کسانی باشید که به فکر تقویت خود بوده و مسیر زندگیشان را مثبت، سالم و آرام انتخاب میکنند.
“انسانها داشتههایشان را به خاطر رسیدن به کمال -که هیچوقت به آن نمیرسند- دور میریزند و بدنبال چیزی هستند که هرگز پیدا نمیکنند.” ادیث شافر
برگرفته از: www.positivityblog.com
پروا کارشناس ارشد EMBA، گرایش مارکتینگ است,مترجمی خوانده و علاقهی زیادی به زبان انگلیسی دارد و ترجمه را تفریح میداند,معتقد است زندگی بدون "موسیقی" و "دوستان خوب "به اندازهی کافی لذت بخش نیست و سریال F.R.I.E.N.D.S. را به شدت پیشنهاد میدهد.